Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Ersin Kalkan/Cumhuriyet
Sefarad yemeğinin merkezi La Casa de Barınyurt Sefarad yemeğinin merkezi La Casa de Barınyurt Barınyurt, Yahudi cemaatinin bir yardım kuruluşu olarak 1917’de Edirne’de kuruldu. 1928’den beri İstanbul’da faaliyet yürütüyor. İhtiyaçlarını karşılamak için ticari işletme oldu, La Casa de Barınyurt adını aldı. Herkes gönüllü çalışıyor.La Casa düğün, cenaze, sünnet, nişan, bar mitzva gibi törenlere servis sunuyor.
İstanbul'un mistik yolu İstanbul'un mistik yolu İstanbul surlarına bitişik bir semt var. Adı Merkez Efendi. Çok değişik bir yer burası. Asırlar boyunca surun içinde yan yana yaşayan insanların yine sonsuzluk uykusuna yan yana uzandıkları mezarları barındırıyor.
Önce tarih değişti sıra coğrafyada Önce tarih değişti sıra coğrafyada Kapanmayan inşaat iştahı nedeniyle İstanbul’un Çatalca ve Silivri taraflarındaki 51 köyü daha birkaç yıl içinde tarihe karışacak. Şehrin göller bölgesi, kara derili mandaları ve kimliğini yansıtan eski isimleriyle beraber...
Tütsüler buhurlara, çan sesleri ezanlara karışıyor burada Tütsüler buhurlara, çan sesleri ezanlara karışıyor burada Samatya imparatorluklar devrinin mirasını yaşatan en kozmopolit İstanbul semtlerinden biri. Çarşıya çıktığınızda hâlâ beş - altı ayrı dilin konuşulduğuna tanık olursunuz. Ermeniler, Rum, Kürt ve Süryaniler, Çerkezlerle Arnavutlar burada yan yana yaşar. Şimdi sokakların arasında dalıp buradaki insanların hikâyelerinde yolculuk yapalım.
NARMANLI’NIN İÇİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR NARMANLI’NIN İÇİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR Narmanlı Han’da değişim kapıda
Narmanlı Han’da değişim kapıda Narmanlı Han’da değişim kapıda Yeni sahipler, yeni bir proje, yeni bir mimar. Diğer tarafta ise önünde toplanan ve var olan projeleri protesto eden kalabalıklar. Narmanlı Han bir değişimin eşiğinde. Beyoğlu’na ruhunu üfleyen eserlerden biri olan bu hanın 184 yıllık öyküsü ve hanın yakın gelecekte kaderini belirleyecek tartışmaların özeti. Üstelik hanın içerisinden ilk kez açığa çıkan fotoğraflar eşliğinde...
Narmanlı Han işte bu halde Narmanlı Han işte bu halde Yeni sahipler, yeni bir proje, yeni bir mimar. Diğer tarafta ise yeni projeyi protesto eden Beyoğlu Kent Savunması. Narmanlı Han bir değişimin eşiğinde.

En Çok Okunanlar

Özgür Özel'den gündem olan 'Murat Kurum' iddiası
Özgür Özel'den gündem olan 'Murat Kurum' iddiası CHP lideri Özgür Özel, Bakan Murat Kurum’un CHP’li belediye başkanlarını iktidar partisine katılmaya davet ettiğini öne sürdü. Özel, “baskıya boyun eğmeyeceklerini” vurgulayarak belediye başkanlarına birlik ve mücadele çağrısı yaptı.
Victor Osimhen hakkında son karar belli oldu!
Victor Osimhen hakkında son karar belli oldu! Fenerbahçe, Victor Osimhen'in kolunda materyalin oyuncu sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle TFF'ye başvurmuştu. Osimhen'in Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde forma giymesinin önünde hiçbir engel olmadığı iddia edildi.
Trump’ın katıldığı yemekte silahlı saldırı
Trump’ın katıldığı yemekte silahlı saldırı ABD’de Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğindeki silahlı saldırıda saldırganın 31 yaşındaki Cole Tomas Allen olduğu ortaya çıktı. Allen’ın öğretmenlik yaptığı ve video oyunu geliştirdiği ortaya çıktı. Kamu kayıtlarına göre Allen’ın iki farklı üniversiteden mühendislik ve bilgisayar bilimi diploması bulunuyor.
ABD'deki saldırının İran savaşıyla bağlantısı var mı?
ABD'deki saldırının İran savaşıyla bağlantısı var mı? ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğindeki silahlı saldırıda 1 polisin yaralandığını, durumunun iyi olduğunu bildirdi. Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Trump, gazetecilerin silahlı saldırının İran savaşıyla bağlantılı olup olmadığı sorusuna "Sanmıyorum ama asla bilemezsiniz" yanıtını verdi.
Yeni haftada hava nasıl olacak?
Yeni haftada hava nasıl olacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 26 Nisan Pazar (bugün) tarihli raporuyla İstanbulluların yeni hafta planları için güncel hava tahminlerini paylaştı. Pazar gününü 22°C'lik bir sıcaklıkla geçiren megakent, yeni haftada serin rüzgarların etkisi altına giriyor.
Sonel'in Gülistan Doku kaybolmadan önce yaptığı konuşma ortaya çıktı
Sonel'in Gülistan Doku kaybolmadan önce yaptığı konuşma ortaya çıktı Tunceli'de Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin valisi Tuncay Sonel’in, genç kız kaybolmadan 19 gün önce kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısındaki konuşması ortaya çıktı. Sonel, "Tunceli’de ne mutlu ki kadınlarımız, çocuklarımız gece geç saatlere kadar rahatça gezebiliyor" diyor.
İlk işinin 4’üncü gününde benzinle yakarak katletmişler
İlk işinin 4’üncü gününde benzinle yakarak katletmişler Hatay’da şantiyede çalıştığı esnada kaldığı konteynerin alevlere teslim olmasıyla yanarak can veren 19 yaşındaki İbrahim Yaşar’ın ölümüyle ilgili ilk duruşma görüldü. Olayın şüphelisi olan şahsı telefonla konuştuğu için uyardıkları ve ardından 2 şahsın, akaryakıt istasyonundan aldıkları benzinle konteyneri ateşe verdikleri ortaya çıktı.
Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu'ndan açıklama…
Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu'ndan açıklama… Yaşanan son gelişmeler üzerine Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu bir açıklama yayımladı. Kurul, Cumhuriyet Gazetesi’nin yayın ilkelerine vurgu yaptı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye