Vekiller gitti asiller kapışıyor
Küresel güçlerin savaş alanı: Ortadoğu... İrili ufaklı ne kadar küresel aktör varsa sahneye çıktı
İran'a 'isimleri açıklarım' resti
İran’a ‘Suçluysam gelin beni alın’ diye seslenen Sarraf, Zencani’yi suçladı.
Validebağ'da pikniğe barikat
Hukuksuz inşaatı protesto eden çevreci grubun önüne yine polis yığıldı.
Rahat uyu Serena
Meslekteki heyecanı adının anlamının tam tersiydi. Serena, Latince, “sakinlik, sessizlik” anlamlarına gelen “Serenus”tan türetilmiş bir ad. Erken Hıristiyanlık döneminin azizlerinden birinin adıdır bu aynı zamanda. Sakinlik ne kelime, Serena Shim, çatışma bölgelerinde gazetecilik yapan yürekli, “yerinde duramayan” gencecik bir meslektaştı.
Arap İsyanı’nın arka planı için: Gilbert Achcar'dan "Halk İsitiyor"
Gilbert Achcar’ın “Halk İstiyor - Arap İsyanı Üzerine Radikal Bir İnceleme” adlı çalışması konuya ilgi duyanlar açısından bir hayli doyurucu, hatta ufuk açıcı bir kitap. Ama yine de bu geniş, bu sancılı coğrafyayı anlamak için bir başlangıç kitabı.
Fed Ziraat’a “dur” dedi
Fed’in internet sitesinde Ziraat Bankası’nın New York Şubesi’nde işlemlerin durdurulduğu ilan edildi.
Libya fena karıştı: Ordu içinde çatışma riski var
Mart ayından bu yana üç başbakanın değiştiği ve halen yeni anayasanın hazırlanmadığı Libya’da parlamento ve çevresindeki bakanlık binalarına yapılan saldırıların ardından bu kez de başbakanlığa ait konukevi hedef alındı. Saldırıda iki kişinin öldüğü, 66 kişinin yaralandığını açıklandı.