Göz göre göre
TTK’ye ait Amasra’daki maden ocağında 42 işçinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin iddianamede tutuklu dört yönetici hakkında “olası kasıtla öldürme ve yaralama” suçlarından 1062’şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede TTK Genel Müdürlüğü ve bakanlık denetçilerinin sorumluluğu gizlendi.
En Çok Okunanlar
ABD basınında gündem olan iddia
Washington Post'a göre Rusya’nın, Orta Doğu’da Amerikan güçlerini hedef alabilmesi için İran’a istihbarat ve hedef bilgisi sağladığı öne sürüldü. Üç ABD’li yetkili, Moskova’nın savaşın başlamasından bu yana İran’a ABD’ye ait savaş gemileri ve uçakların konumlarını ilettiğini iddia etti.
İmamoğlu'nun diploma davasında istinaf kararı
Son dakika haberi... Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaline ilişkin açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi, istinaf incelemesi sürerken yapılan “yürütmenin durdurulması” talebini reddetti. Böylece dosya esastan incelenmeye devam edecek.
Tahran vuruldu, Tel Aviv’de patlamalar!
İsrail ordusu, Tahran’daki hedeflere yönelik “geniş çaplı bir saldırı dalgası” başlattığını duyurdu. İran devlet medyası başkentin farklı noktalarında patlamalar yaşandığını ve Mehrabad Havalimanı’nda yangın çıktığını bildirirken, İran’ın İsrail’e füze saldırısı düzenlediği, Tel Aviv’de patlama sesleri duyulduğu aktarıldı.