1 rezidansa 3 okul feda
TAŞ Yapı’nın Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine yapmayı planladığı rezidans, binlerce kişiyi mağdur etti. Meslek lisesi öğrencileri iki ayrı okula taşınacak. Taşınmadan etkilenecek Kurtuluş Ortaokulu ve Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu velileri Şişli Kaymakamlığı’na yürüdü.
İstanbul’un en değerli yerlerinden Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine tüm itirazlara karşın Taş Yapı tarafından yapılmaya başlanan rezidans projesi binlerce kişiyi mağdur ediyor. Yıkılıp yeniden yapılması planlanan lisenin öğrencilerine geçen günlerde Kurtuluş Ortaokulu’na taşınacakları söylendi. Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerine de Mahmut Şevketpaşa Ortaokulu’na gönderildikleri açıklandı. 3 okulun öğrencilerini mağdur eden karara karşı, yüzlerce veli dün Şişli Kaymakamlığı’na yürüyerek eylem yaptı. Veliler, “Okulumuzu değiştirmeyeceğiz” diye haykırdı.
5 yıllık kâbus
Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu araziye Taş Yapı göz dikince, kâbus başladı. Arazinin sahibi Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı ile Taş Yapı 9 Ağustos 2012’de anlaştı. Alan, 2013 yılında ‘özel proje alanı’ ilan edildi. Araziye rezidans ve ticaret birimlerinin yapılmasını sağlayacak planın iptali için Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, 2013 yılında dava açtı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 31 Ekim 2014’te planı iptal etti. Daha sonra bir çok kez yeni plan yapıldı.
Okul sıkışıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son planında 59 bin metrekarelik araziye 470 konut ve 240 odalı otelden oluşan 4 kuleli bir proje yapılacağı ortaya çıktı. Vakfın 59 bin metrekarelik arazisinin 36 bin metrekaresine imar izni verildi. Kalan alana otel, AVM, mağaza ve rezidans yapma hakkı tanındı. Alanda 4 kule planlanıyor. Bu projeyle birlikte okul alanı da 17 dönüme sıkışıyor. Son planlara da birçok kurum dava açtı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nce görülen davada imar planları iptal edildi. Mahkeme, imar planlarının, eğitimi olumsuz etkileyeceğine ve meslek lisesinin 17 bin metrekareye sıkıştırılacağını belirtti. Şirketin itirazı üzerine, istinaf mahkemesi kararı bozdu. Dava yeniden başladı. Şirket, süren davalara karşın inşaata geçen yıl başladı. Velilerin ifadelerine göre şu an alanda çukur kazma işlemleri sürerken, Şişli Meslek Lisesi öğrencilerine geçen günlerde Kurtuluş Ortaokulu’na taşınacakları söylendi. Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerine de Mahmut Şevketpaşa Ortaokulu’na gönderilecekleri açıklandı. Şişli Meslek Lisesi öğrenci sayısı 4 bin 500. Kurtuluş ve Mahmut Şevketpaşa ortaokulları toplam öğrenci sayısı ise 2 bin.
Barakada eğitim
Yüzlerce veli ve öğrenci dün okul önünde bir araya geldi ve kaymakamlığa yürüdü. Yol boyunca çocuklarının başka okula gitmemesi için imza topladı. Şişli Meslek Lisesi öğrencilerine ise kültür derslerini Kurtuluş Ortaokulu’ndan alacakları, atölye dersleri için yıkılacak spor salonu yerine barakalar yapılacağı ve eğitimin bir kısmının Kurtuluş’ta bir kısmının da Şişli’de devam edeceği söylendi. Okul Aile Birliği Başkanı Ecevit Kahraman, “Bizim çocuklarımız ne olacak? Mağdur olacaklar” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu