10 yıl önce seksiydi sonra da öyle olacak

Oynadığı farklı karakterlere her zaman kendinden bir şeyler katarak farkını ortaya koyan Johhny Deep, Brad Pitt ve George Clooney'in koltuğuna oturuyor. Deep iki yıl üst üste Yaşayan En Seksi Erkek sıfatını elde etti.

Yayınlanma: 28.11.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

Amerikan People dergisi Johnny Depp’i 2009’un Yaşayan En Seksi Erkeği seçti. Asıl adı John Christopher Depp II olan Depp, 2003 yılında da aynı sıfata uygun görülmüştü. Böylelikle ünlü yıldız, Brad Pitt ve George Clooney’nin taşıdığı, People dergisi tarafından iki kez “Yaşayan En Seksi Erkek” seçilen kişi olma sıfatını da elde etmiş oldu.

People dergisinin editörlerinden Kate Coyne, “Johnny Depp 10 yıl önce de seksiydi, 10 yıl sonra da seksi olacak” dedi. Derginin 110 kişilik “Yaşayan En Seksi Erkekler” listesinde ayrıca futbolcu David Beckham ile aktörler Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. ve Robert Pattinson da yer aldı.

Müzikten sinemaya

1963 yılında Kentucky’de doğan Kızılderili kökenli Depp, Florida’da büyüdü ve “sahne” hayatı, rock müzisyeni olarak başladı. The Kids adlı rock grubunda çalarken 1983 yılında grubun davulcusunun kız kardeşi Lori Anne Allison ile evlendi. Allison’ın aracılığıyla Los Angeles’ta Nicolas Cage ile tanıştıktan sonra 1984’te ilk olarak Elm Sokağında Kabus filminde oynadı. Depp, 1985’te eşinden ayrıldı ve ardından Winona Ryder (Edward Scissorhands filminden sonra), Kate Moss gibi isimlerle birlikte oldu. Bugün ise, Dokuzuncu Kapı filminde tanıdığı Fransız şarkıcı ve oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte yaşıyor ve çiftin Lîlly-Rose Melody (10) ve Jack (7) adlarında iki çocuğu bulunuyor.

Depp’in Tim Burton’la oluşturduğu oyuncu-yönetmen ikilisi, sinema yaşamında önemli bir yer tutuyor. 1990’da Edward Scissorhands’ın başrolü, Benny&Joon’daki kendisini Buster Keaton ve Charlie Chaplin’in reenkarnesi olarak gören genç rolü, yine Ed Wood (1994) ve Sleepy Hallow’daki (1999) rolleri Depp-Burton ortaklığının ürünü. 2005 yılında yapılan Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Ölü Gelin’in ardından 2007 yapımı Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (Depp bu filmdeki rolüyle de Oscar’a en iyi oyuncu adayı oldu) de Tim Burton’la beraber çalışmalarının ürünleri. 2010 yılında gösterime girecek olan Burton’ın Alice Harikalar Diyarında filminde de Johnny Depp başrolü, Helena Bonham Carter ve Anne Hathaway ile paylaşıyor.

Bu yıl Halk Düşmanları filmiyle izlediğimiz Johnny Depp’in şu sıralar 1923’te yaşamını yitiren Meksikalı devrimci Pancho Villa’nın hayatını canlandıracağı bir film için 20 milyon dolarlık anlaşma yaptığı haberleri yayılıyor. Depp’in Pancho Villa Altı Parmaklı Kadının Dostu adlı bu filmde Emir Kusturica yönetmenliğinde çalışacağı belirtiliyor. Ünlü yıldız daha önce Kusturika ile Arizona Dream’de birlikteydi.

Hollywood’un en pahalı aktörü

Jim Jarmusch’un tek westerni olan Dead Man’de, Oliver Stone’un Platoon’unda, Roman Polanski’nin The Ninth Gate’inde, Stephen King uyarlaması Secret Window’da oynayan “en seksi erkek”, 1993 tarihli What’s Eating Gilbert Grape filminde Leonardo Di Caprio ve Juliette Lewis ile başrolü paylaştı. From Hell gibi karanlık filmlerin yanında Chocolat gibi romantik filmlerle de prim yapan Johnny Depp, Once Upon A Time in Mexico gibi aksiyon filmlerinde de oynadı. Peter Pan’ın yazarı J.M.Barrie’yi canlandırdığı 2004 tarihli Düşler Ülkesi ile Oscar’a aday olmuştu.

Depp’in Oscar’a ilk kez En İyi Erkek Oyuncu olarak aday gösterildiği ve kariyerinde önemli bir sıçrama teşkil eden filmi ise, 2003 yapımı Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti filmidir. Filmin ikinci (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-2006) ve üçüncü (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu-2007) bölümleri de birçok rekor kırdı. Karayip Korsanları’nın dördüncüsü ile ilgili gelen son haber ise, Depp’in film için yaklaşık 66 milyon dolar alarak Hollywood’un en pahalı aktörü ünvanını elde etmiş olması şeklindeydi. 2011 yılında gösterime girmesi beklenen filmin çekimlerine 2010 Nisan’da başlanacağı söyleniyor. Yapımcı şirket Disney’in başkanı Oren Aviv’in başarılı giderse altıncıya kadar devam edeceğini söylediği seriden Depp’in alacağı paraya ilişkin yapımcıların değerlendirmesi ise şöyle: “Bu fiyat uçuk görünebilir ama film gişedeki başarısıyla bunu katlayacak. Onun olmadığı bir Karayip Korsanları filmi ölü bir filmdir.”
 

Winona dövmesi ‘Wino’ oldu

Dövmeleriyle ünlü Johnny Depp’in Winona Ryder ile birlikteyken sağ pazusuna yaptırdığı “Winona forever” yazılı dövmesini daha sonra, şarap tutkusunu ifade edecek biçimde “Vino forever”a dönüştürdüğü söyleniyor. 13 tane dövmesi bulunduğu söylenen Depp’in sol göğsünde kızının ismi, sol pazusunda kendi annesinin ismi bulunuyor. Küçük oğlu Jack’ın ismi ise suyun üzerinde uçan bir serçe tarafından taşınıyor sağ kolunda.

Müzikle ilgisini hiç kesmeyen Depp, kimi şarkılarında gitar çalarken bu işi aynı zamanda P isimli bir grupta da sürdürüyor. Chocolat filminde gitar çalan Johnny Depp, Once Upon A Time In Mexico filminin soundtrack’inde bir şarkıyı yazdı.

Depp’in bir başka ünvanı ise “hayranlarına karşı en iyi davranan ünlü” olmak. Ünlü yıldız bu sıfatı üç yıl arka arkaya kazanmış.

Blow filmi için araştırma yaparken kendi isteğiyle iki gün hapis yatan Johnny Depp, John Wayne’dan nefret ederken, Sünger Bob’un ısrarlı bir hayranı olarak karşımıza çıkıyor. Depp ile ilgili bir başka söylenti, film galalarında film gösteriminde kendi oynadığı sahne çıkınca gözlerini kapatıyor oluşu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler