"12 Eylül öncesi bir faciaydı, sonrası da facia oldu"

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Allah bu millete 12 Eylül öncesini de 12 Eylül sonrasını da bir daha göstermesin'' dedi.

Yayınlanma: 05.04.2012 - 14:49
Abone Ol google-news

Zeybek, Atılım Üniversitesi'nde düzenlenen ''Dünden Bugüne Türkiye'nin Dış Politika'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politikada etkin olması için Türk devletleriyle yakın ilişki kurulması tavsiyesinde bulundu.

İran'ın nükleer programına da değinen Zeybek, ''İran kaynaklarını bilime yöneltmiş durumda. İran'ın çok ciddi araştırmaları var. İran çok ciddi bir ülke, direniyor. Petrolünü halkının refahı için değil, silah ve bilgiye harcıyor'' ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından AA muhabirinin 12 Eylül dönemiyle ile ilgili sorunu yanıtlayan Zeybek, ''Allah bu millete 12 Eylül öncesini de 12 Eylül sonrasını da bir daha göstermesin. 12 Eylül öncesi bir faciaydı, 12 Eylül sonrasıysa onu da bastıran bir başka facia oldu, gerçekten bir zulüm ve kıyım dönemiydi. Türkiye üzerinde çok köklü ve kötü etkileri olan bir dönemdi. Dolayısıyla arkasında da çok karanlık bir takım meselelerin olduğunu düşünüyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler