13 bin Kongolu Uganda'ya sığındı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda son iki günde meydana gelen çatışmalardan kaçan 13 bin civarında Kongolunun Uganda'ya sığındığını belirtti. Bölgede isyancılar ile hükümetin müttefiki silahlı gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 15:46
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Cenevre'de yayımladığı açıklamada, Kongo'nun Kuzey Kivu bölgesinde binlerce sivilin son iki günde çatışmalardan ve silahlı grupların köylerine yönelik saldırılarından Uganda'ya kaçtıklarını belirtti.

BM yardım çalışanlarının Uganda'nın güneydoğusundaki sınır kenti İşaşa'da bulunduklarını bildiren BMMYK, çatışmalardan kaçmakta olan başka Kongoluların da yollarda olduğunu kaydetti.

Bu arada Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda isyancı lider Laurent NKunda yanlıları ve hükümetin müttefiki silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğü haber veriliyor.

İsyancı lider Nkunda'nın sözcüsü, Kongo hükümetini destekleyen Ruanda Demokratik Kurtuluş Güçleri'ne bağlı isyancı Ruanda Hutuları ve Mai-Mai milislerinin, Kivanja bölgesindeki mevzilerine saldırı düzenlediklerini belirtti.

Sözcü, mevzilerini savunduklarını ve kontrol etmeyi sürdürdüklerini bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler