14 Şubat'ta yanınızda kim var?

Bir haftadan az var. Yeterince tanıtım, duyuru yapıldı, bütün kadınlar ve erkekler 14 Şubat Sevgililer Günü’ne hazırlandı… Hediye, eğlence, vaatler vs… İyi de yalnızlar, sevgilisinden ayrılanlar, aşktan umudu kesenler?.. İşte bu yazı onları anlatıyor…

Yayınlanma: 08.02.2009 - 11:38
Abone Ol google-news

Kısa zaman önce şahit olduğum bir olay aklımdan çıkmıyor. Bir arkadaşımla Taksim’deydik. Birden karşılaştık, dört yıl birlikte olduğu, birkaç ay önce ayrıldığı erkek arkadaşıyla. Yanına gitti arkadaşım “Merhaba” dedi. Bir süre bakakaldılar, bir şey söyleyemediler, sonra sarıldılar... Yolumuza devam ederken “Bana dört yıl öncekinden farksız baktı, ben de ona öyle baktım” dedi arkadaşım... Ama artık onlar için geri dönüş yoktu. Arkadaşım, diğer ayrılanlar, ilişki kuramayanlar yani “Issız Adamlar” ve kadınlar... Şimdi, bu 14 Şubat’ta, zaman ve mekânlar 14 Şubat’la kuşatılmışken ne yapacaklar, ne düşünecekler? İşte yanıtları ve halleri…

B.B. 28 yaşında, mimar. İlişki kuramıyor, en uzun ilişkisi bir-iki ay sürüyor. “Kendimi bildiğim için benden hoşlananlara da şans vermiyorum. Bu yüzden aşk hayatımı tek gecelik ilişkilerle sürdürmeye karar vermiştim, fakat şimdi kafam çok karışık!” diyor. Geçenlerde yıllardır arkadaşı olan biriyle yakınlaşma yaşıyor. Şimdi durumları belirsiz, yakınlaşmadan söz etmeseler de artık sözcükleri farklı ve heyecan verici. B.B. 14 Şubat’ı onunla geçirmek istediğini itiraf ediyor, ona bunu dillendirmek için bulduğu yöntem ise “sevgililer günü”nü hiç işe karıştırmadan ona akşamı birlikte geçirmeyi teklif etmek!

52 yaşındaki, turizmci R.B. ise sevgililer gününü evde geçirecek; “Cumartesileri dışarısı çok kalabalık oluyor, evde kalmak daha çekici” diyor. Planı, güzel bir sofra hazırlamak, güzel müzikler eşliğinde yemek yemek, sohbet etmek... En önemlisi de özlem gidermek, çünkü R.B’nin sevgilisi bir Alman ve Almanya’da yaşıyor. R.B. “Bir o Türkiye’ye geliyor, bir ben onun yanına, Almanya’ya gidiyorum. 14 Şubat’ta o gelecek” diyor “Evde olmayı planlıyoruz çünkü önemli olan birlikte olmak...”

G.Ö. de 25 yaşında, öğrenci. O, 14 Şubat’ta hüzünlenecek, çünkü iki buçuk yıllık sevgilisinden ayrılalı henüz beş ay oldu. “Ayrılmamızın üzerinden tam beş ay geçti ve bu süreç bana beş günmüş gibi geliyor, o kadar yeni ve hâlâ o kadar sıcak ki başka bir aşka ve ilişkiye dair bütün kapılarım kapalı. Ne zaman açılır bilemiyorum çünkü yorgun ve yıpranmış haldeyim ve tekrar aynısını yaşamaktan korkuyorum” diyor.

Onun için aşkı bulmak biraz daha zor, çünkü cinsel tercihleri genel tercihlerden farklı, o bir lezbiyen. Bu zorluğun o da farkında, heteroseksüellerin bile milyonlarca seçenekleri olduğu halde aşkı zor yakaladıklarını söylüyor. Ona göre aşk herkesin yaşayabileceği bir şey değil, onu ancak derin ruhlu insanlar yaşayabilir. 14 Şubat programı her cumartesi olduğu gibi “Saturday night fever” diyerek dışarı çıkmak. “O gün başka bir kadınla olacağım, ama sadece cumartesi gecesi olduğu için. Aşk yok artık, Galata eski Galata değil, hayat eskisi gibi değil ama yaşamak eylemi aynı... Yine de birbirine sarılan, eğlenen, öpüşen, birbirlerinin gözlerinin içine bakarak aşk cümleleri sarf eden bir sürü sevgili görecek olmak iki buçuk senelik ilişkimin ardından tam bir işkence olacak!” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler