150 kişiyi taşıyan tekne alabora oldu
Avustralya yakınında, Hint Okyanusu'nda 150 kadar sığınmacıyı taşıyan tekne alabora oldu. Kazada 17 Pakistanlı boğularak yaşamını yitirdi.

Pakistan medyasının haberine göre, Pakistanlı sığınmacıları Avustralya'ya götüren teknede 153 Pakistanlı bulunuyordu, kazada 17 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.
Yetkililer, kazadan kurtulan Pakistanlıları ülkeye getirmek için Endonezya ve Avustralya makamlarıyla görüştüklerini açıkladı.
Avustralya Başbakanı Julia Gillard da Hint Okyanusu'nda alabora olan tekneden 123 sığınmacının kurtarıldığını açıkladı.
Gillard, parlamentoya yaptığı açıklamada, iki ticari gemiyle sonradan çalışmalara katılan iki savaş gemisiyle bir uçak gemisinin 123 sığınmacıyı kurtardığını söyledi.
Olay, Christmas Adası'nın 200 kilometre kuzeyinde meydana gelmişti. İlk ticari gemi, tekne alabora olduktan 2 saat sonra olay yerine ulaşabilmişti.
Aynı bölgede geçen hafta da 200'den fazla Afgan sığınmacıyı taşıyan bir tekne alabora olmuştu. Kazadan 110 kişi kurtarılmıştı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!