150 Türk işçi mahsur kaldı

Rusya'nın Pasifik Okyanusu yakınlarındaki Vladivostok bölgesinde, bir Türk inşaat şirketinde çalışan yaklaşık 150 işçinin, 35 günden beri bölgede mahsur kaldığı bildirildi.

Yayınlanma: 03.04.2011 - 15:19
Abone Ol google-news

Vladivostok'ta mahsur kalan bir işçi, Vladivostok yakınlarındaki bir adada bulunan inşaatta çalışmak için Türkiye'den, 10 aylık sözleşme yaparak bölgeye geldiklerini, ancak kendilerine anlatılanın tamamen tersi bir ortamla karşılaşınca çalışmak istemediklerini ve işi bıraktıklarını söyledi.

Şirkette çalıştıkları 40 gün boyunca içme ve yemek yapılan suyun deniz suyundan arıtıldığını belirten Türk işçisi, ''Çalışanlar çok kısa bir sürede hastalanmaya başladı. Yattığımız yerler son derece kötü. İşverene bizi kandırdıklarını, Türkiye'ye dönmek istediğimizi söyledik. Ancak işveren, 10 aylık sözleşmemiz olduğunu, hepimize imzalattırılan borç senetleri bulunduğunu söyleyerek bizleri tehdit etti'' diye konuştu.

Adının açıklanmasını istemeyen işçi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ni arayarak mağduriyetleri konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''35 gündür burada bir arada kalıyoruz. Yarı aç yarı tok bir şekilde cebimizdeki son parayı tüketmek üzereyiz. İşveren bizi göndermediği gibi bazı arkadaşlarımıza imzalattığı borç senetlerini göstererek tehdit ediyorlar. Buradan kendi paramızla bilet alıp gitmek istedik ama bilet ücretleri 2 bin lira civarında ve maalesef bunu karşılayacak gücümüz yok. Havaalanı da kaldığımız yere çok uzak ve ayrıca dil bilmediğimiz için hiçbir yere başvuramıyoruz.''

Bu arada, şirketin 13 Türk işçisini bugün Vladivostok Havaalanına götürdüğü, işçilerin buradan Moskova'ya, Moskova'dan da Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi. Geride kalan işçilerin akıbeti konusunda ise Çekoz inşaat şirketi yöneticilerine ulaşılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler