17'nin Ötesi-Erdal Eren filmi Ankara'da

12 Eylül Cuntacıları tarafından idam edilen Erdal Eren'in davasını yeniden gündeme getiren "17'nin Ötesi-Erdal Eren Davası" filminin gösterimi Eren ailesi ve yönetmenin katılımıyla bugün akşam 18:30'da AST'da gösterilecek.

Yayınlanma: 26.03.2011 - 15:53
Abone Ol google-news

Yönetmenliğini Memik Horuz'un yaptığı ve ailesi, dava arkadaşları, cezaevinden dostları, avukatları ile diğer tanıklar; gazeteci Savaş Ay, o dönem Mamak Askeri Cezaevi'nde Asteğmen olarak görevli olan gazeteci Namık Koçak ve infazda görevli olan Yüzbaşı Savaş Uzel'in tanıklıkları, Adli Tıp uzmanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın değerlendirmeleri, dava belgeleri ile Erdal Eren'in yaşamını, yargı sürecini çok yönlü ele alıp irdeleyen ve önemli sonuçlara işaret eden "17'nin Ötesi-Erdal Eren Davası" adlı belgesel film, Ankara'daki ilk gösterimini Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) gerçekleştiriyor. Belgesel filmde 30 yıl sonra halkın hafızası yoklanıyor, sanatçı Ali Ekber Eren ve Teoman da, Erdal Eren'le ilgili şarkıları ve değerlendirmeleriyle filmde yer alıyorlar.

Erdal Eren'in idam edilişinin 30. yıldönümünde ilk kez İstanbul- Şişli Cevahir Hotel/Kongre merkezi'nde izleyicisiyle buluşan belgesel film, sonrasında yine İstanbul, Gaziantep, Mersin ve İzmir'de de gösterilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler