'19 Aralık katliamını unutma, unutturma'

İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri Hayata Dönüş Operasyonu'nun 12'inci yıldönümünde operasyda yaşamını yitiren 28 kişiyi anarak, sorumluların biran önce cezalandırılmasını istedi.

Yayınlanma: 19.12.2012 - 20:27
Abone Ol google-news

Taksim Tünel Meydanı’nda soğuk havaya rağmen akşam saatlerinde biraraya gelen yurttaşlar, “19 Aralık katliamını unutma,unutturma” , “19 Aralık Katliamının sorumluları yargılansın” pankartları açıp, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atarak Taksim Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş boyuncu operasyonda hayatını kaybeden 28 tutuklunun isimleri tek tek okunarak “Yaşıyor” denildi.

Ellerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grup adına yapılan açıklamada, “19 Aralık katliamı, halka karşı bir şiddet mekanizması olarak örgütlenmiş bulunan devletin gerçekleştirdiği en kanlı eylemlerden, katliamlardan biri olarak tarihe geçti. Bizler ne pahasına olursa olsun adalet istemeye devam edeceğiz ve hesaplaşmadan asla vazgeçmeyeceğiz” denildi. Açıklamanın ardından operasyonda hayatını kaybeden tutukluların fotoğraflarının üzerine karanfiller bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler