2 akademisyen FETÖ'den tutuklandı

Karabük merkezli 3 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 akademisyen adliyeye sevk edildi. Mahkeme akademisyenlerden 2'sinin tutuklanmasına karar verirken 6'sının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 27.02.2017 - 18:28
Abone Ol google-news

Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında daha önce ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 akademisyen gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta Karabük merkezli İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik yapılan operasyonla, aralarında daha önce ihraç edilenlerinde bulunduğu 8 akademisyen ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alınmıştı. Doktor E.Y, hemşire N.Ç ve üniversite öğrencisi A.P, çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Operasyonda adliyeye sevk edilen 8 akademisyenden 2'si tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Karabük Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı A.P ve Karabük Üniversitesi araştırma görevlisi T.Y tutuklandı. Diğer 6 akademisyen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler