2011'de doping yapan sporcular

2011 yılında birçok sporcu, yasak madde kullanarak doping yaptığı gerekçesiyle ceza aldı.

Yayınlanma: 24.12.2011 - 11:03
Abone Ol google-news

Ceza alanların büyük bölümünü bisikletçi ve atletler oluşturdu. Halterde önceki yıllara göre doping yaptığı belirlenen sporcuların sayısı çok fazla olmadı. Doping yaptığı belirlenen sporcular arasında en çok dikkat çeken İspanyol bisikletçi Alberto Contador oldu. Contador'un geçen Ocak ayında doping yaptığı tespit edildi, ancak cezası henüz netleşmedi. 2011'de doping yaptığı gerekçesiyle ceza alan bazı sporcular şöyle:

Bisiklet

Alberto Contador: İspanya Bisiklet Federasyonu, İspanyol bisikletçi Contador'a, 2010'da katıldığı bir yarışta yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 1 yıl ceza verilmesini önerdi. Bisikletçiyi dinleyen federasyon ceza verilmesine gerek olmadığını bildirdi, ancak Uluslararası Bisiklet Birliği, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak Contador'a ceza verilmesini istedi. CAS'ın kararını gelecek yıl başında vermesi bekleniyor.
David Garcia: 2010'un Eylül ayındaki bir yarışta yasaklı madde kullandığı belirlenen Garcia yarışlardan 2 yıl men edildi.

Riccardo Ricco: 2008'de doping yaptığı gerekçesiyle 20 ay ceza alan İtalyan bisikletçi, Şubat ayında kriz geçirerek hastaneye kaldırıldı. Ricco, hastanede, kanını bir süre beklettikten sonra kendisine enjekte ederek ''kan dopingi'' yaptığını kabul etti. 27 yaşındaki Ricco, müsabakalardan ömür boyu men edildi.

Lorenzo Bernucci: İtalyan Bernucci, evinde yapılan aramada, yasaklı madde bulunmasının ardından 5 yıl müsabakalardan men cezası aldı. Bernucci'nin 2007'deki doping kontrolü de pozitif çıkmıştı.

Franco Pellizotti ve Pietro Caucchioli: Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, 2 İtalyan bisikletçiye de 2 yıl yarışlardan men cezası verdi.

Patrik Sinkewitz: 30 yaşındaki Alman bisikletçi, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle geçici olarak müsabakalardan men edildi.

Tadej Valjavec: Sloven Valjavec'in biyolojik pasaportunda uygunsuzluk belirlendi. Valjavec 2 yıl ceza aldı.

Thibaut Fauconnet: 2010-2011 kısa pist dünya kupasında şampiyon olan Fransız bisikletçinin 2010'un Aralık ayındaki doping testi pozitif çıktı. Fauconnet, 18 ay ceza aldı.
Ezequiel Mosquera: İspanyol Mosquera'nun, 2020'da 2. olduğu Vuelta yarışının ardından yapılan kontrollerde doping yaptığı tespit edildi. 2 yıl men cezası alan Mosquera karara itiraz etti.

Pasquale Muto: İtalyan bisikletçi, tahlillerinde yasaklı EPO maddesinin bulunmasının ardından 2,5 yıl süreyle yarışlardan men edildi.

Alexandr Kolobnev: Rus Kolobnev, idrar tahlilinde yasaklı maddeye rastlanmasının ardından Fransa Bisiklet Turu'ndan çıkarıldı.

Atletizm

Mark Block:
ABD'li eski sprinter Zhanna Block'un eşi ve antrenörü olan ABD'li Mark Block, eşine yasaklı madde sağladığı gerekçesiyle 10 yıl men cezası aldı.
Pigi Devetzi: 3 adım atlamada 2000'deki Sydney olimpiyatlarında bronz, 2004'teki Atina olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Yunan Devetzi, doping kontrolüne katılmadığı gerekçesiyle 2 yıl müsabakalardan men cezası aldı.

Zivile Balciunaite: 2010'da maratonda Avrupa şampiyonu olan Litvanyalı Balciunaite, testosteron testinin pozitif çıkması üzerine 2 yıl ceza aldı.

Sandra Perkovic: 2010'de disk atmada kadınlarda Avrupa şampiyonu olan 21 yaşındaki Hırvat Perkoviç'in 2 doping testi pozitif çıktı. Perkoviç'e verilen ceza henüz açıklanmadı.

Hintli atletler: Temmuz ayında İngiliz Milletler Topluluğu ve Asya Oyunlarına katılan 6 Hintli atletin doping yaptığı tespit edildi. 6 atlete de geçici olarak müsabakalardan men cezası verildi.

Bernice Wilson: 27 yaşındaki İngiliz atletin tahlillerinde yasaklı maddeye rastlandı ve İngiltere Atletizm Federasyonu, Wilson'ın müsabakalara katılmasını geçici olarak yasakladı.

Steve Mullings: Jamaikalı sprinter Mullings de doping yaptığı belirlenenler kervanına katıldı. 2004'te de dopingli madde kullanan 28 yaşındaki Mullings, müsabakalardan ömür boyu men edildi ve Güney Kore'deki Dünya Atletizm Şampiyonasında 100 ve 200 metrede yarışamadı.

Mike Rodgers: Yasaklı madde kullandığı belirlenen 26 yaşındaki ABD'li sprinter de geçici men cezası aldı ve Güney Kore'deki Dünya Atletizm Şampiyonasında yarışamadı.

Diğer sporlar


Liao Hui (halter): Olimpiyat şampiyonu Çinli halterci, doping yaptığı gerekçesiyle 2014 yılının eylül ayına kadar müsabakalardan men cezası aldı. 2008'deki Pekin Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 69 kiloda altın madalya kazanan 24 yaşındaki Liao'nun, Antalya'da geçen yıl yapılan dünya şampiyonasında doping yaptığı belirlendi. Uluslararası Halter Federasyonu, 9 halterciye daha müsabakalardan men cezası verildiğini açıkladı.

Cesar Cielo (yüzme): 50 ve 100 metre serbestte dünya şampiyonu olan 24 yaşındaki Cielo'nun, Brezilya Şampiyonasındaki doping kontrolü pozitif çıktı. Brezilya Yüzme sporları Konfederasyonu, Cielo'yu uyarmakla yetindi.

Pedro Solberg (plaj voleybolu): Uluslararası Voleybol Federasyonu, yasak madde kullandığı belirlenen 22 yaşındaki Brezilyalı Solberg'in müsabakalardan geçici olarak men edildiğini açıkladı.

Robert Kendrick (tenis): 31 yaşındaki ABD'li tenisçinin, Fransa Açık Tenis Turnuvasında doping yaptığı belirlendi. Dünya sıralamasında 105. sırada yer alan Kendrick, 8 ay ceza aldı. Kendrick, ABD ile Fransa arasındaki saat farkına alışmak için ilaç aldığını söyledi.

Ryohei Yamanaka (rugby): 23 yaşındaki Japon, doping yaptığı gerekçesiyle 2 yıl müsabakalardan men edildi. Yamanaka, bıyığı çıksın diye kullandığı bir kremin yasaklı madde içerdiğini ve bunu önceden bilmediğini söyledi.

Jean-Sebastien Bonvoisin (Judo): 26 yaşındaki Fransız judocu, 3 kez doping testinde bulunması gereken yerde bulunmadığı için 6 ay ceza aldı.

Yineth Varon (futbol): Kolombiya Kadın Milli Futbol Takımının kalecisi Varon, doping yaptığı gerekçesiyle 2 yıl ceza aldı.

Kuzey Koreli futbolcular: Almanya'daki Dünya Kupasında gruplarda elenen Kuzey Kore Kadın Milli Takımından 5 futbolcunun doping yaptığı tespit edildi. Futbolculara 14-18 ay ceza verildi.

Andrus Veerpalu (kayak): 2002 ve 2006'daki kış olimpiyatlarında 15 kilometre serbestte altın madalya kazanan Estonyalı Veerpalu'nun doping kontrolünde yasak bir hormona rastlandı. 40 yaşındaki Veerpalu, sporu bıraktığını açıkladı.

James Stanton (sutopu): Avustralya milli takımının kalecisi Stanton, yasak madde kullandığının tespit edilmesinin ardından 2 yıl müsabakalardan men cezası aldı. 27 yaşındaki Stanton, 2012 olimpiyatlarında mücadele edemeyecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler