2.5 aylık bebeği yanlış kan öldürdü iddiası
ANTALYA'da henüz 10 günlükken 2 kez kalp ameliyatı yapılan İzzet Emre Tuncer'in, hastanede yanlış kan verildiği için öldüğünü ileri süren ailesi, hastane aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası açtı.
Antalya'da oturan sıhhi tesisatçı 31 yaşındaki Mehmet ve ev kadını 30 yaşındaki Derya Tuncer çiftinin Antalya Atatürk Kadın Doğum Hastanesi'nde 8 Eylül 2015'te İzzet Emre adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi.
17 Eylül'de rahatsızlanan İzzet Emre, ailesi tarafından tedavi için doğduğu hastaneye götürüldü. Tedavisinin ardından taburcu edilen İzzet Emre, aynı gün gece yeniden rahatsızlanınca tekrar hastaneye getirildi. Doktorlar İzzet Emre'yi ertesi gün özel bir hastaneye sevk etti.
Sağlık güvencesi olmayan ailenin çocukları İzzet Emre, henüz 10 günlükken girdiği özel hastanede 2 defa kalp ameliyatı oldu. İzzet Emre, rahatsızlığının devam etmesi üzerine İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 25 gün tedavi gören İzzet Emre, sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 01 Aralık 2015'te hayatını kaybetti.
YANLIŞ KAN VERİLDİ İDDİASI
Baba Mehmet Tuncer, çocuğunun ölümünden iki kez ameliyat edildiği özel hastaneyi sorumlu tuttu. Hastane yönetimi ve ameliyatı yapan doktorlar aleyhinde suç duyurusunda bulunan Mehmet Tuncer, özel hastanede oğluna yanlış kan verildiğini iddia etti. Bundan dolayı oğlunun tüm organlarının iflas ettiğini ileri süren Mehmet Tuncer, "Antalya'da gittiğimiz özel hastanede oğluma AB (+) kan verilmiş. İstanbul'daki hastanede 3 defa kan testi yaptırdıktan oğlumuzun kan grubunun 0 (-) olduğunu öğrendik" dedi.
KANGREN OLDU
Yapılan hatadan dolayı oğlunun sağ ayağının baş parmağı ve topuğu ile sol ayağının serçe parmağında kangren oluşmaya başladığını aktaran baba Tuncer, "Özel hastanede kangreni kademe kademe keseceklerini söylediler. Ancak bir türlü önleyemediler. En son dize kadar geldiğinde ise bebeğimizin öleceğini anlattılar. Çocuğumuzu hastaneden çıkarmak istedik, izin verilmedi. Uğraşlarımız sonunda Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilmesini sağladık. İstanbul'daki hastanede kalple ilgili bütün problemler giderildi" ifadelerini kullandı.
Mehmet Tuncer, bebeğin organlarının iflas etmesi nedeniyle İstanbul'daki hastanenin daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verdiğini kaydetti. Bunun üzerine İzzet Emre'yi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdiklerini anlatan Tuncer, "Oğlum 1 Aralık 2015 tarihinde henüz 85 günlükken yaşamını yitirdi. Özel hastanenin ihmali var" diye konuştu.
1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Ailenin avukatı Fırat Kılıç, konuyu yargıya taşıdıklarını, sorumluların mahkemede hesap vermesini istediklerini söyledi. Hastane yönetimi, ameliyatı yapan doktorlar ve yoğun bakım sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Avukat Kılıç, ceza davasının yanı sıra 1 milyon liralık tazminat davası da açıklarını ifade etti.
HASTANE İDDİALARI YALANLADI
Medical Park Hastaneler Grubu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 'Hastane etik kurulu tarafından hastaya verilen tüm kan barkotları incelenmiş böyle bir iddiayı doğrulayan durumla karşılaşılmamıştır. İzzet Emre Tuncer isimli hastanın hastanemize tedavi için gönderilmesini takiben gerekli müdahale ve tedavi düzenlenmiş olup, tıp kurallarının gerektirdiği tüm işlemler bebek yararına yapılmıştır. Bebekte oluşan durum bebeğin mevcut durumu, biyolojik ve kendine özgü yapısından kaynaklı bir durumdur. Konunun hukuka intikal ettiği gerçeğinden hareketle şu aşamada daha fazla bir açıklama yapılmasının mümkün olmadığını bildirir, aileye başsağlığı dileklerimizi sunarız.'
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Sette kavga çıkmıştı: Siyah Kalp dizisinde flaş ayrılık