'3 milyar dolarlık proje paketi hazırladık'

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara için 3 milyar dolarlık proje paketi hazırladıklarını bildirdi. Karayalçın, Ankara için acil eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, Gerede suyunun Ankara'ya getirilmesi, metronun bitirilmesi, 25 bin kişiye istihdam sağlanması, hemşehrilik geliri verilmesi öncelikli projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 16:00
Abone Ol google-news

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu makamında ziyaret eden CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankaralı işçi hemşehrilerinin oylarına da talip olduklarını belirtti. Karayalçın, Ankara için acil eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, Gerede suyunun Ankara'ya getirilmesi, metronun bitirilmesi, 25 bin kişiye istihdam sağlanması, hemşehrilik geliri verilmesi öncelikli projeleri arasında yer aldığını ifade etti. Karayalçın, proje paketinin tutarının 3 milyar doları bulduğunu kaydetti.

Siteler'in Ankara ekonomisindeki önemine işaret eden Karayalçın, mevcut metro hatlarının yanı sıra Siteler ile Dikimevi arasında metro hattı inşa etmeyi düşündüklerini dile getirdi.
''Siteler'i, ne pahasına olursa olsun iktisadi değerleriyle korumalıyız'' diyen Karayalçın, belediye başkanı olması halinde Siteler için bölge esnafıyla birlikte proje hazırlayacaklarını belirtti.

 

'Karayalçın Ankara için önemli bir isim'

Karayalçın, kayıt dışı istihdamla mücadele ve trafik hizmetleri konusunda belediyelerin görev üstlenmesi gerektiğini ifade ederek, belediye işçilerinin sendikal tercihlerine müdahale edilmemesinin ve taşeronlaşmanın önüne geçilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Uslu da Karayalçın isminin Ankara ve kendileri için önemli olduğunu ve Karayalçın'ın belediye başkan adaylığından memnunluk duyduklarını söyledi. Siyasetteki düzey sorunundan kaygı duyduklarını belirten Uslu, Karayalçın'ın üslubunun bu sorunun aşılmasına katkıda bulunacağına inandıklarını kaydetti.

Salim Uslu, belediyelerin sosyal politikalar üretmesi gerektiğine işaret ederek, belediyecilik mevzuatının değiştirilmesini istedi. Belediye ile valilik yetkilerinin AB standartlarına uygun şekilde yeniden ele alınması gerektiğini kaydeden Uslu, yerel yönetimlerin sorumluluk alması gereken bazı konuların hala merkezi hükümet eliyle yürütülmesinin yetki karmaşasına yol açtığını savundu. Uslu, belediyelerdeki hizmet alımı uygulamasından duydukları rahatsızlıkları da dile getirerek, ''Hizmet alımı altında taşeronlaşmaya son verilmeli'' dedi. Belediye görevlilerinin baskıdan uzak, huzur ortamında çalışmasının önemine dikkati çeken Uslu, bazı belediyelerin, çalışanlarının ücret ve sosyal haklarını zamanında ödememesini eleştirdi.
Özellikle kadın çalışanların kreş konusunda yaşadıkları sıkıntıya da değinen Uslu, belediyelerin bu konuda yatırım yapması gerektiğini söyledi. Uslu, kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemini vurgulayarak, belediyelerin bunu önleme konusunda çalışma yapması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler