3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Adana'da, 24-27 Ekim tarihlerinde yapılacak 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde, 20 ülkeden 40 film gösterilecek. Festivalde çok sayıda panel, söyleşi, konferans ve atölye çalışması yapılacak. Açılış filmi, Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini anlatan 'Limanların Uğultusu' olacak.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 13:53
Abone Ol google-news

Adana'da, 24-27 Ekim tarihlerinde yapılacak 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde, 20 ülkeden 40 filmin gösterilecek.

Festival Düzenleme Komitesi üyesi Ekrem Gültekin, yazılı açıklamasında, ilk olarak Ankara ve İstanbul'da başlayan festival kapsamında 20 ülkeden 40 film gösterildiğini, ancak giderek daha çok sayıda sinemasevere ulaşmak için gösterim yerlerinin çoğaltıldığını anımsattı.

Gültekin, ilk yıl kısıtlı olanaklarla sadece sınırlı sayıda panel, söyleşi ve konferans yapılırken, bu yıl İstanbul ve Ankara'da başlayan film atölyeleriyle yeni ve niteliksel bir açılım sağlandığını vurguladı.

Bu kapsamda, festivalin ilk faaliyetinin 4 Ekim tarihinde atölye çalışması olacağını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:
''Türkiye'de sinema sanatına ciddi katkılarıyla hepimizin tanıdığı sinemacılar bu atölye kapsamında Adanalılarla birlikte olacaklar. Atölye çalışmamız 3 haftalık kurslar şeklinde gerçekleştirilecek. Bu kurslarda, dünya sinemasından ulusal sinemaya, kurmacadan belgesele, uzun filmlerden kısa metraj çalışmalarına, teoriden pratiğe bir seyir izlenecek. Hatta bu kapsamda sahaya çıkmayı planlıyoruz ve kısa metraj bir film, olanaklar elverirse belki bir de kısa belgesel çekerek bunları da festivalde göstermeyi umuyoruz.''

Festivalin, Adana'da 24 Ekim'de başlayacağını ve 4 gün süreceğini belirten Gültekin, şu bilgileri verdi:
''Festivalde yine alternatif sinemanın, emekten yana hikayeler anlatan sinemacıların, yönetmen ya da oyuncu, senarist ya da teknik uzman olsun, çok sayıda sinemacıyı ağırlayacağız, söyleşiler, paneller gerçekleştireceğiz. Açılışı, Seyhan Kültür Merkezinde yapacağız. Açılış filmimiz, Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini anlatan 'Limanların Uğultusu' olacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler