30 ülkeden yardım istendi!

Türkiye, Van'daki depremde bölgenin yeniden inşa safhası için kendisine daha önce yardım teklifinde bulunan tüm ülkelerden dış yardım kabul etmeye hazır olduğunu ilgili ülkelere bildirdi. Söz konusu ülkeler arasında İsrail de var.

Yayınlanma: 25.10.2011 - 18:05
Abone Ol google-news

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arama-kurtarma aşamasını izleyecek olan yeniden inşa safhasında yurtdışından çadır, prefabrik konut ve barınma konteynerlerine ihtiyaç duyulacağını Dışişleri Bakanlığına bildirdi.

Bakanlık da bu bilgi kendisine intikal eder etmez, Türkiye'ye daha önce yardım önerisinde bulunmuş tüm ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdindeki temsilciliklerine söz konusu kalemlerden oluşan dış yardımı kabul etmeye hazır olunduğunun ilgili ülke makamlarına bildirilmesi talimatı gönderdi.

Yardım istenen ülkeler arasında İsrail de var

Yardım talep edilen ülkeler arasında ilk gün teklifi reddedilen İsrail de bulunuyor. İsrail'in bu talebe "Evet" yanıtını verdiği belirtiliyor. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Haaretz Gazetesi'nin bildirdiğine göre, Dışişleri bakanlığı Genel Sekreteri Rafael Barak'a talimat vererek istenilen malzemenin temin edilip acilen Türkiye'ye gönderilmesini istedi.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler