30 ülkeden yardım istendi!
Türkiye, Van'daki depremde bölgenin yeniden inşa safhası için kendisine daha önce yardım teklifinde bulunan tüm ülkelerden dış yardım kabul etmeye hazır olduğunu ilgili ülkelere bildirdi. Söz konusu ülkeler arasında İsrail de var.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arama-kurtarma aşamasını izleyecek olan yeniden inşa safhasında yurtdışından çadır, prefabrik konut ve barınma konteynerlerine ihtiyaç duyulacağını Dışişleri Bakanlığına bildirdi.
Bakanlık da bu bilgi kendisine intikal eder etmez, Türkiye'ye daha önce yardım önerisinde bulunmuş tüm ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdindeki temsilciliklerine söz konusu kalemlerden oluşan dış yardımı kabul etmeye hazır olunduğunun ilgili ülke makamlarına bildirilmesi talimatı gönderdi.
Yardım istenen ülkeler arasında İsrail de var
Yardım talep edilen ülkeler arasında ilk gün teklifi reddedilen İsrail de bulunuyor. İsrail'in bu talebe "Evet" yanıtını verdiği belirtiliyor. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Haaretz Gazetesi'nin bildirdiğine göre, Dışişleri bakanlığı Genel Sekreteri Rafael Barak'a talimat vererek istenilen malzemenin temin edilip acilen Türkiye'ye gönderilmesini istedi.
İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
- VAN'DA DEPREM-FOTO GALERİ
- KURTULUŞ ÖYKÜSÜ YARIM KALDI
- BARZANİ'DEN TÜRKİYE'YE 1 MİLYON DOLAR
- DEPREMİN HİSSEDİLEN ŞİDDETİ 10
- EDA HEMŞİRENİN İSYANI
- "BİN CAN KAYBI TAHMİN EDİYORUZ"
- VAN DEPREMİ İRAN'I DA ETKİLEDİ
- 1903'TEN BU YANA 28 BÜYÜK DEPREM YAŞANDI
- ATALAY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
- İSRAİL VE YUNANİSTAN'DAN YARDIM TEKLİFİ
- FİRARİLERDEN 50'Sİ GERİ DÖNDÜ
- '4 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYİ EVLERİNE GÖNDERDİK'
- 'KANADA BU ZOR SÜREÇTE TÜRK HALKININ YANINDADIR'
- BOSTON'DA YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
- KILIÇDAROĞLU VAN'A GİTTİ
- AZERBAYCAN ÜÇÜNCÜ UÇAĞINI GÖNDERİYOR
- "NEFES DAHİ ALAMIYORDUK"

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
İmamoğlu'nun ifadesi Cumhuriyet'te!
-
‘Affedebileceğim bir şey değil’
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı