31. İstanbul Film Festivali'ni 140 bin kişi izledi

15 gün boyunca 7 sinemada, 522 seansta, 22 bölümde 52 ülkeden 232 yönetmenin 220 filminin gösterildiği 31. İstanbul Film Festivali'ni toplam 140 bin sinemasever izledi.

Yayınlanma: 16.04.2012 - 13:42
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenenve 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 31. İstanbul Film Festivali sona erdi.

İki hafta boyunca 7 sinemada, 522 seansta, 22 bölümde 52 ülkeden 232 yönetmenin 220 filminin gösterildiği festivali toplam 140 bin sinemasever izledi. Festival boyunca yüzde 70 dolulukla geçen film gösterimlerinin yanı sıra festival konuklarının katılımıyla renklenen on iki sinema dersi ve söyleşi, festivale özel bir konser ve bir atölye çalışması gerçekleştirildi.


Festivalin konukları

İstanbul Film Festivali, bu yıl İstanbul'da ağırladığı konuklarıyla da öne çıktı. Festivalin açılışından kapanışına kadar geçen 16 günlük süre içinde İstanbul'u Terence Davies, John Madden, Marjane Satrapi, Micha X. Peled, Amir Naderi, Whit Stillman, Edgardo Cozarinsky, Yorgos Lanthimos, Adrian Sitaru, Morteza Farshbaf, Cédric Kahn, Ann Hui, Brillante Mendoza, Mohammed Rasulof gibi tanınmış yönetmenlerin yanı sıra Robert Wieckiewicz, Matthew Akers, Bence Fliegauf, Jan Zabeil, Yasmina Adi, Julia Loktev, Christian Schwochow gibi genç isimler de ziyaret etti. Andrea Ferreol, Stine Fischer, Benno Fürmann, Thomas Schubert, Rita Blanco, Ingrid Olava, Alexander Fehling, Hidetoshi Nishijima gibi oyunculuklarıyla göz dolduran aktörlere ek olarak, ünlü koreograf Wim Vandekeybus da festivalin misafiri olarak İstanbul'daydı.

Festivalde 522 gösterimden 130'u filmin yönetmen, yapımcı veya oyuncularının katılımıyla gerçekleştirildi. Festivale konuk gelen yönetmen, yapımcı ve oyuncular, filmlerinin gösterimleri öncesinde seyircilerle buluşup, film sonrasında sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. İstanbul Film Festivali'ni izlemek için yurtdışından gelen 400'e yakın konuğun arasında Berlin, Venedik, Sundance, Rotterdam, Karlovy Vary, Selanik, Locarno, Moskova, Hamburg, Batum, Paris, Montpellier, Göteborg, Bergen, Saraybosna, Busan, Sofya, Amiens ve Hollanda gibi uluslararası film festivallerinin temsilcileri de vardı.


Festivale yabancı basından büyük ilgi

Dünya basını her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Film Festivali'ne büyük ilgi gösterdi. Festivale yurtdışından 100'e yakın basın mensubu katıldı. Festival haberleri, Screen International ve Variety gibi önde gelen sektör dergilerinin yanı sıra Financial Times, Monocle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Tageszeitung, Tagesspiegel, El Pais, El Periodico gibi saygın gazete ve dergilerde yer almaya başladı. İtalyan RAI Televizyonu, Euronews, Çin Devlet Televizyonu, İsveç Radyosu, Yunanistan Ulusal Radyosu, Alman Radyosu temsilcileri de İstanbul Film Festivali'ni takip etti.İstanbul Film Festivali, gelecek yıl yine Nisan ayında İstanbullu sinemaseverle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler