“31 Mart’tan sonra Beyoğlu kadın kenti olacak”

CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan adayı Alper Taş, ilçedeki tekstil atölyesinde çalışan kadınları ziyaret ederek, “Her türlü ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı yerel yönetimler ölçeğinde önlemler alacak ve eşitlik politikalarının gerçekleşmesine dönük bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 10:56
Abone Ol google-news

Alper Taş, dün Beyoğlu’ndaki Piyalepaşa Mahallesi’nde bulunan tekstil atölyesinde çalışan kadınları ziyaret etti. Atölyedeki kadın çalışanlarla sohbet eden Alper Taş, “Kadınlar evde, işyerlerinde,eğitimde, toplumsal ve siyasal yaşamda eşitsiz konumda. Her türlü ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı yerel yönetimler ölçeğinde önlemler alacak ve eşitlik politikalarının gerçekleşmesine dönük bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Seçimi kazanmamız halinde Beyoğlu Belediyesi çalışanı kadınlar “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde izinli olacak ve belediye olarak 8 Mart’ın örgütlenme sürecinde aktif rol alacağız. 31 Mart’tan sonra Beyoğlu aynı zamanda bir kadın kenti olacak” diye konuştu. 

Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım’

Tekstil atölyelerini ziyaretinin ardından Kasımpaşa semt pazarına giden Taş, pazar esnafıyla sohbet etti. Yüksek fiyatlardan yakınan yurttaşlarla konuşan Alper Taş, Türkiye’de tarımın iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bitme noktasına geldiğini, Beyoğlu’nda halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için belediyenin her türlü imkânlarını seferber edeceklerini söyledi. İktidarın yanlış ekonomi uygulamalarının halkı daha da yoksullaşmaya sürüklediğine dikkat çeken Alper Taş, Beyoğlu’nda dayanışma ekonomisini hayata geçireceklerini ve işsizlikle yoksulluğu azaltacaklarını belirtti. İşsizlere iş bulma ağı oluşturacaklarını ve dar gelirli
ailelere yapılan sosyal yardımları daha da artıracaklarına değinen Taş, “Diyecekler ki, ‘kaynak nerede?’ Kaynak çok. Öncelikle belediyedeki lüksü, şatafatı ve israfı bitireceğiz. Belediye başkanının neden bir sürü makam aracı olur? Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım, taksiye de binerim. Belediyenin lükse ayırdığı kaynakları kısıp halka aktaracağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler