"60 bin kadın bedenini satmak için sırada"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik krizi en ağır yaşayan ülkelerden biri olduğunu belirterek "AKP adaleti budur işte. Millete din iman söyleminde bulunuyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki 60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda"diye konuştu.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 10:14
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclis'te ziyaret etti. Akyıldız, hükümetle toplu görüşme masasına oturacaklarını hatırlatarak masadaki en önemli konunun kamu çalışanlarına grev ve toplu sözleşme hakkı verilmesi olduğunu söyledi. Bu yöndeki taleplerini tekrarlamaktan bıktıklarını belirten Akyıldız, toplu görüşme masasındaki diğer önemli bir konunun da mali ve sosyal haklar olacağını kaydetti. Hükümetten 'uçuk, kaçık' taleplerde bulunmayacaklarını belirten Akyıldız, ekonomik krizin faturasını ödemeye niyetli olmadıklarını ancak dileklerinin de uzlaşmanın sağlanması yönünde olduğunu ifade etti.
 

"Perişanlık artıyor"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise Türkiye'nin ekonomik krizi en ağır yaşayan ülke olduğunu söyledi. Yaşanan süreçte birilerinin krizi fırsata çevirdiğini ve gelir adaletsizliğinin derinleştiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, çiftçi,işçi, emeklinin perişan durumda olduğunu, işsizliğin arttığını ancak bir yandan da birilerinin krizi fırsata çevirdiğini ve mal varlığında artış olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''Böyle bir ortamda nasıl oluyor da birilerinin mal varlığında süratli artışlar oluyor? Kimdir bu birileri? AKP, bu birilerini açıklamak zorundadır. Eğer Sayın Başbakan geleceğini garanti etmek için etrafını Çin Seddi gibi çevirdiği Kısıklı'daki villasında oturacaksa, krizden etkilenmeyeceğini çok iyi biliyoruz. O villaları da Sayın Başbakan medyaya açmalıdır. Kendi geleceğini nasıl garanti ettiğini Türk toplumu görmelidir. Fakir fukara dostu denilen Sayın Başbakan Kısıklı'daki villaları açsın bakalım, biz de görelim''diye konuştu.

AKP'nin 'örtülü bir faşizmi' uygulama yolunda olduğunu, her alanda ciddi baskılar yaşandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de 60 bin kadının bedenini satmak için sıraya girmiş durumda olduğunu belirterek ''AKP adaleti budur işte. Millete din iman söyleminde bulunuyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki 60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda. Bu acı tabloları, medyanın, gündeme getirmesi lazım. Medya üzerinde AKP'nin baskısını da biliyoruz. Ciddi bir baskı var. Yandaş medya yarattılar. Türkiye'yi güllük gülistanlık gösteriyorlar. O medyadan kim istiyorsa Anadolu'ya gidelim, hayatı görsünler"dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon