7. Uluslararası İstanbul Taş Heykel Sempozyumu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Prof. Rahmi Aksungur, ''7. Uluslararası İstanbul Taş Heykel Sempozyumu'' ile kentin kültürel değerlerini dünyaya tanıtırken, dünyanın önemli eserlerini de İstanbullularla buluşturduklarını belirtti.

7. Uluslararası İstanbul Taş Heykel Sempozyumu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.09.2009 - 14:28

MSGSÜ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen, ''7. Uluslararası İstanbul Taş Heykel Sempozyumu''nun kapanış töreni, Fındıklı Parkı'nda düzenlendi.

Törende konuşan Prof. Rahmi Aksungur, belediye iştiraklerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSTON) işbirliğiyle 24 Ağustos ile 17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen sempozyumun, 7 yıldır başarıyla devam ettiğini, artık geleneksel hale gelen çalışmanın şehrin kültürel ve estetik hayatına büyük katkılar sağladığını söyledi.

Aynı zamanda kurumsal bir kimlik kazanan sempozyumun sonuçlarının gelecekte daha iyi anlaşılacağını, hatta daha büyük organizasyonlara imkan sağlayacağını belirten Prof. Aksungur, ''Biz bu çalışmaları ısrarla sürdürmeye devam edersek bir gün inanıyorum ki dünyada tanınan bir festival haline gelecek. Avrupa'da, dünyada bizim sempozyumun etkilerini göreceksiniz. Bu sempozyum ile İstanbul'un kültürel değerlerini dünyaya tanıtırken, dünyanın önemli eserlerini de İstanbullularla buluşturduk'' dedi.

Sanat ve kültür çalışmalarının dünyada en hızla yayılan çalışmalar olduğuna vurgu yapan Prof. Aksungur, yabancı sanatçıları Türkiye'ye davet etiklerini, onların da kendi kültürlerini ve İstanbul izlenimlerini aktarma fırsatı bulduklarını kaydetti. Prof. Aksungur, farklı kültürlerin sentezine imkan sağlayan sempozyumun, gelecek nesillere devredilecek anlamlı bir çalışma olduğunu dile getirdi.

İSTON A.Ş Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan da 7 yıldır düzenledikleri sempozyumla İstanbul'a bu zamana kadar 60 heykel kazandırdıklarını, bu eserleri sergilemek için çok sayıda kurum ve kuruluşun kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi.

İstanbul'un bir kültür ve sanat şehri olduğu için sempozyuma destek verdiklerini ifade eden Taflan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İlk başlarda yaşanan krizin etkisiyle bu yıl sempozyuma ara verelim mi diye bir düşündük. Ancak sempozyum hakkındaki olumlu eleştiriler bizi umutlandırdı ve yaptığımız işin doğru olduğunu gördük. Bu da endişelerimizi yok etti. Ne olursa olsun biz bunu yapacağız dedik. Bu yıl da etkinliği gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''

Taflan, bir toplumun sanatsız yaşayamayacağını, sempozyumda yer alan eserlerin gelecek nesillere bırakılan birer belge olduğunu belirterek, bir sonraki sempozyumda da birbirinden güzel eserlerin ortaya çıkacağına inandığını kaydetti. Yerli ve yabancı 140 sanatçının heykelleriyle katıldığı sempozyumda, Fransa'dan Nicolac Flessing, Romanya'dan Adrian Pirvu, Türkiye'den Ferit Yazıcı, Ali Dirier ve Hakan Bakır'a eserlerinden dolayı teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgesi almaya hak kazanan heykeller, Fındıklı Parkı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler