88. yıla iptal gölgesi

Cumhuriyet'in 88'nci kuruluş yıldönümü törenleri Anıtkabir'de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Yayınlanma: 29.10.2011 - 07:18
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir ziyareti 8.45'de devlet erkânının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığındaki törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, Danıştay ve Yargıtay Başkanları ve üst düzey bürokratlarla askeri yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, mozoleye çelenk bırakmasının ardından, mozole karşısında devlet erkânı saygı duruşuna durarak İstiklal Marşını söyledi. Daha sonra Misakımillî Kulesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Defterdeki ifadeleri okuyan Gül şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88'nci yıldönümünde ülkemizin başarılarıyla gurur duyuyor, büyük bir özgüvenle parlak bir geleceğe doğru ilerliyoruz. Muazzam bir gelişme süreci yakalayan, hızla değişen Türkiye, sahip olduğu niteliklerin yanı sıra dinamizmi, güçlü ekonomisi ve olgunlaşan demokrasisi ile bölgesinde ilham kaynağı olmaktadır. Cumhuriyet Bayramı'nda heyet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor size minnet duygularımızla birlikte sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

 

 

Cumhurbaşkanı Gül ve devlet erkânının Anıtkabir'den ayrılmasının ardından Ankara Garnizon Komutanlığı'na bağlı askeri personel, öğretmenler ve öğrenciler ile STK temsilcileri de mozole önünde saygı duruşu gerçekleştirdi. Resmi törenlerin sona ermesinin ardından Anıtkabir'in kapıları vatandaşlara açılacak.

 

İlgili haberler içini tıklayınız:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler