"9 yaşında bir tercih yapmaya zorluyorlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 4+4+4 ile 9 yaşındaki çocukların tercih yapmaya zorlandığını söyledi.

Yayınlanma: 12.07.2012 - 16:13
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık bir ay önce Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 8 şehit verildiğini hatırlatarak, PKK militanlarının bölgeye gelişine ilişkin önceden istihbarat yapılmadığını öne sürdü.

Güvenliğin iki temel unsuru olduğuna dikkati çeken Matkap, ''Bunlardan birisi silahlar, değeri ise istihbarat birimlerinin çalışmalarıdır. Eğer 300 militan organize olup geliyorsa, en azından dayanışma içinde olduğumuz, dost ülke olarak kabul ettiğimiz ve en iyi şekilde ağırladığımız Barzani ile Talabani'nin bu konuda bize katkı sunması gerekirdi. O bölgede uçan kuştan haberi olan Amerikan istihbarat örgütünün, bu dayanışmanın gereği olarak bize istihbarat vermesi gerekirdi'' diye konuştu.

Matkap, Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından farklı açıklamalar olduğuna da değinerek hükümetin bu konuda halkı aydınlatmadığını söyledi.

''Yasal düzenlemeler tartışılmalı''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz'' sözünü de hatırlatan Matkap, ''İleri demokrasiden bahseden, insan hakları konusunda sayılı ülkeler arasında olduğumuzu söyleyen bir anlayışın temsilcisi 'Biz dindar nesil yetiştireceğiz' dedi ve ardından da bir talimatla Meclis'te mesleği eğitimci olmayan 5 AKP milletvekili temel eğitim düzenimizi değiştirecek bir yasa teklifi verdi'' diye konuştu.

Toplumun bütününü ilgilendiren yasal düzenlemelerin siyasal partiler ve akademisyenler tarafından tartışılması gerektiğini belirten Matkap, velilerin çocuklarını lise döneminde de İmam Hatiplere gönderme şansı olduğunu söyledi. Bu uygulamanın önünün açık olduğunu vurgulayan Matkap, ''Burada çocukları 9 yaşında bir tercih yapmaya zorluyorlar. Bu da 'Dindar nesil yetiştireceğiz' anlayışının bir uygulama biçimi'' dedi.

Matkap, Türkiye'nin ihtiyaçları ile AKP'ye göre olan ihtiyaçlar arasında ''dengesizlik ve uyumsuzluk olduğunu'' ifade etti. Türkiye'nin ihtiyacının daha donanımlı, daha bilgili insanlar yetiştirmek olduğunu belirten Nihat Matkap, ''Çünkü artık milli ekonomiler yerini küresel ekonomiye bıraktı. Ülkelerin başarısı dünya ekonomilerinden pay kapmakta. Bu dünya ekonomilerinden pay kapmak için de çok bilgili, donanımlı gençlere ihtiyaç var'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler