ABD Büyükelçiliği'nden GSO'ya ziyaret

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Sorumlusu John C. Letvin ile beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 16:00
Abone Ol google-news

Adil Konukoğlu ziyarette, Gaziantep'in dünya standartlarında bir üretim şehri olduğunu söyledi. Gaziantep gerek coğrafi konumu, gerek sanayi altyapısı, gerekse de üretim kapasitesiyle her zaman dünyanın ilgisini çeken bir şehir olduğunu dile getiren Konukoğlu, şöyle konuştu:

''Gaziantep'ten bu yılın ilk üç ayında ABD'ye yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında artışla 44 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. ABD, Gaziantep'in ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 4. sırada yer alıyor. Gaziantep sanayisi adına bugün yapılan ziyareti önemsiyoruz.
Bu anlamda biz iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da artmasını istiyoruz. Çünkü Gaziantep sanayisi olarak biz büyük bir tedarik merkezi konumundayız. Bu noktada yapılacak her türlü işbirliği ve projelere açığız. Yeter ki iki ülke arasındaki ticari işbirliğimiz daha da gelişsin.''

John C. Letvin de ziyareti, Gaziantep'in ihracat noktasındaki başarısı dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Letvin, Gaziantep ile ticari ilişkilerin arttırılması yönünde yapılacak çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler