ABD, NATO güçlerine mühimmat sağlıyor

Amerikan ordusunun NATO güçlerine bomba ve yedek parça yardımında bulunduğu bildirildi. Libya Ulusal Geçiş Konseyi, ülkede seçimlerin yapılmasının iki yıl alabileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 26.05.2011 - 06:17
Abone Ol google-news

Pentagon sözcüsü, "1 Nisan'dan bu yana, Libya'da operasyon yapan müttefiklere techizat sağladıklarını" belirtti.

Sözcü, bu tarihten beri NATO güçlerine 24.3 milyon dolar değerinde yedek parça, mühimmat ve teknik destek sağladıklarını kaydetti.
 

"Seçimlerin yapılması iki yol alabilir"

Muhaliflerin Bingazi'de kurduğu Konsey'in Başkan Yardımcısı Abdülhafız Hoca, düzenlediği basın toplantısında, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin iktidarı bırakmasından sonra geçiş dönemi için 1-2 yıl süre gerekebileceğini belirtti.

Hoca, muhaliflerin, yeni anayasayı yazmak, anayasayı referanduma götürmek, siyasi partiler kurmak ve neticede seçimler düzenlemekle yükümlü bir geçici yasama organı oluşturacağını ifade etti.

Konsey, daha önce 6 ayda demokrasiye geçişi taahhüt etmişti.
AP ajansı, geçiş döneminin daha uzun sürebileceği yolundaki açıklamanın bazı konsey üyelerinin iktidarlarını uzatmak istediği şüphelerine yol açtığı yorumunu yaptı.
Konsey'in şehir konseyleri ve kültürden sorumlu üyesi Yusuf Şerif ise Hoca'nın açıklamasına tepki göstererek, böyle bir takvim gizli bir toplantıda belirlenmediği sürece, Hoca'nın zaman konusunda yanıldığını söyledi.

Şerif, seçimlerin düzenlenmesinin 6 ayı geçmemesi gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler