ABD: Olay bir terör saldırısı

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı ''terör saldırısı'' olarak nitelendirdi. Ankara'daki ABD Büyükelçiliği ise patlamasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 01.02.2013 - 15:22
Abone Ol google-news

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ''Başkan (Obama), Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyı terör olarak saldırısı olarak nitelendiriyor mu? Kimlerin düzenlemiş olabileceğine dair bilgi var mı?'' yönündeki sorusunu yanıtladı.

''Bir büyükelçiliğin etrafında düzenlenen bir intihar bombalaması tanımı gereği bir terör eylemidir, bir terörist saldırıdır'' diyen Carney, bu aşamada saldırının arkasındaki sorumlulara ya da nedenlere dair bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.
Carney, ''Saldırı apaçık bir terör eylemi''
ifadesini kullandı.

ABD Büyükelçiliği açıklaması

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği patlamasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önündeki kanlı patlamayla ilgili Türk yetkililerle yakın işbirliği içinde çalışıldığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önündeki saldırının yerel saatle 13.13'te meydana geldiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler