ABD, tehditlere karşı hazırlıklı
ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Kuzey Kore'den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Amerikan CBS televizyonunda bir programa katılan ABD Başkanı Barack Obama, Washington yönetimi ve Amerikan ordusunun, Kuzey Kore'den kaynaklanan riskler konusunda hazırlıklı olduğunu ifade etti.
Varsayımlar üzerinde spekülasyon yapmak istemediğini belirten Obama, ancak olabilecekler konusunda herşeyi açıkca söyleyeceğine ilişkin Amerikan halkına garanti verdiğini kaydetti.
Japon medyasında Kuzey Kore'nin, ABD'nin 4 Temmuz'daki Bağımsızlık Günü tatilinde Hawai'ye yönelik en gelişmiş balistik füzesini gönderebileceğini haberleri üzerine ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Kuzey Kore'nin Büyük Okyanus üzerinden nükleer füze fırlatması olasılığına karşılık Hawai yakınlarına füze ve radar sistemi kurulduğunu açıklamıştı.
Kuzey Kore'nin adımlarını dikkatlice izlediklerini açıklayan Gates, her iki sistemin kuramsal olarak, Kuzey Kore'den gelebilecek bir füzeyi belirleyip vurabileceğini belirtmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!