"ABD ve Kanada'da işsizlik istikrarlı"

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, üye ülkelerdeki işsizlik oranlarına ilişkin son açıklamasında, ABD ve Kanada için açıklanan son işsizlik rakamlarının bir istikrar gösterdiğine dikkat çekti.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 13:06
Abone Ol google-news

OECD'den yapılan açıklamaya göre, üye ülkeler çapında işsizlik oranı, Kasım ayında yüzde 8.8 olarak ölçüldü. Rakam bir önceki ay ile aynı olurken işsizlikte bir yıl öncesine oranla yüzde 2.1 artış meydana geldi.

Euro bölgesinde işsizlik Kasım ayında yüzde 10 oldu. Euro bölgesinde işsizlik bir önceki aya göre yüzde 0.1, Kasım 2008'e göre ise yüzde 2 daha yüksek ölçüldü. ABD'de aralık ayı işsizliği yüzde 10 olurken bir önceki aya göre rakam değişmedi. ABD'de işsizlik bir yıl öncesine göre ise yüzde 2.6 yükseldi. Japonya'da Kasım işsizliği yüzde 5.2 oldu, rakam Ekim ayına göre yüzde 0.1, 2008 Kasım ayına göre ise yüzde 1.2 yüksek ölçüldü.

 

"ABD, Kanada rakamalrı istikrarlı"

İşsizlik oranları Kasım ayında Fransa'da yüzde 10, Almanya'da yüzde 7.6, İtalya'da ise yüzde 8.3, Aralık ayında Kanada'da yüzde 8.5, Eylül ayında İngiltere'de yüzde 7.9 oldu.

OECD açıklamasında, "ABD (yüzde 10) ve Kanada (yüzde 8.5) için açıklanan Aralık verilerinin aynı zamanda istikrarlı bir işsizlik oranı gösterdiği belirtilmelidir" denildi.

Açıklamada, Türkiye'de işsizlik oranının Eylül ayında yüzde 13.1 olarak ölçüldüğü de belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler