AB'den İstanbul için hibe

AB Komisyonu, İstanbul'un kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına 1 milyon 578 bin 900 Avro hibe yapacak.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 13:16
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ''Sivil Toplum Diyaloğu – İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' başlıklı hibe programı ile İstanbul'un kültürel mirasını ve kapasitesini ortaya koyması için kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına toplam 1 milyon 578 bin 900 Avro hibe desteği sağlayacak.

Yapılan açıklamada, 2005–2019 yılları boyunca Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkelerin şehirlerini de kapsayacak şekilde genişletildiği, bu doğrultuda, İstanbul'un ''İstanbul: Dört Elementin Şehri'' adlı başvuru dosyasının 2005 yılında Avrupa Komisyonu'na sunulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, 13 Kasım 2006'da İstanbul'un, AB üyesi olmayan ülkeler kategorisindeki ilk başkent olarak, Almanya'dan Essen ve Macaristan'dan Pecs ile birlikte 2010 için üç Avrupa Kültür Başkenti'nden biri ilan edildiği belirtildi.

Avrupa Komisyonu'nun bu girişime, Katılım Öncesi Yardım Fonları çerçevesinde, ''Sivil Toplum Diyaloğu - İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' başlıklı hibe programı ile destek verdiği açıklandı. Hibe programının, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına destek vermekle kalmayıp, aynı zamanda Avrupa Birliği'ndeki muhataplarıyla işbirliği yapmalarını teşvik ederek çok taraflı ortaklıkların kurulmasına da katkıda bulunacağı bildirildi.

Hibe programına ilişkin tekliflerinde açıldığının belirtildiği açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti veya AB üyesi ülkelere tabi sivil toplum kuruluşlarının, 2 Aralık Çarşamba gününe kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne başvuru yapabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, ayrıca proje başvurusuna ilişkin detaylı bilgiye ise İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ''www.istanbul2010.org'' veya Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin ''www.cfcu.gov.tr'' internet adreslerinden ulaşılabileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon