ABD'nin komplo teorileri

The Bourne Identity’nin(Geçmişi Olmayan Adam) yönetmeni yeni politik geriliminde 11 Eylül’den sonra ABD’nin dünyaya önderlik etme kararını gerçekçi, sürükleyici bir vurguyla eleştiriyor.

Yayınlanma: 25.08.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

Amerikan Haber Alma Örgütü eski ajanı Valerie Plame Wilson’ın Fair Game: My Life as a Spy, My Betrayal by the White House adlı anı kitabı ve Joseph C. Wilson’ın The Politics of Truth adlı kitabından uyarlanan biyografik dram, ABD’nin kitle imha silahları, nükleer program olmamasına karşın Irak’ı istilasını düşündürücü, etkileyici bir anlatımla irdeliyor.

Örgütün Silahlanmayı Engelleme Bölümü’nde çalışan Valerie çok sayıda riskli, tehlikeli denizaşırı operasyona katılmış başarılı bir gizli ajandır. Nijer ve Irak arasında uranyum sözleşmesi yapıldığı duyumunu alan örgüt Irak bölümünün başına Valerie’yi getirir.

Valerie’nin emekli büyükelçi kocası Joseph Wilson Nijer’de görev yaptığından ötürü örgüt Wilson’ı araştırma yapması için Nijer’e gönderir. Yaptığı görüşmeler sonucunda Wilson bir anlaşma olmadığı raporunu verir. Başkan George W. Bush yönetimindeki Amerikan hükümeti çok sayıda incelemeye, rapora karşın Bağdat’ı yine de bombalar.

Temmuz 2003’te Joseph Wilson, New York Times’a hükümetin komplolarını açıklayan bir yazı gönderir. Birkaç gün sonra Washington Post’da Joseph Wilson’ın karısının gizli ajan olduğunu açıklar. Bu haber çıkar çıkmaz örgüt Valerie’yi görevinden alır. Karanlık işlerinde kullandıkları Valerie artık örgütten dışlanmıştır. Beyaz Saray’ın yaydığı bu haber bir anda Valerie’nin dış ülkelerdeki ilişkilerini, mesleğini, özel yaşamını tehlikeye sokar.

Emekli büyükelçi Joseph Wilson tek başına Beyaz Saray’a, Bush’a, hükümete savaş açar, Wilson pes etmemekten, karşı çıkmaktan yanadır. Wilson’lar ya sessiz kalacaklardır ya da yasal haklarını kullanıp kendilerini temize çıkaracaklardır.

Gerçek bir olaya dayanan, Haber Alma Örgütü, politik entrikalar, kişisel ilişkiler çevresinde gelişen dramatik gerilimin Özel Bölümler’inde set görüntüleri, fragman, filmin danışmanlığını yapan gerçek Valerie Plame Wilson ve Joseph C. Wilson’la söyleşiler yer alıyor.

Fair Game (Dürüst Oyun)

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Naomi Watts, Sean Penn, Noah Emmerich, Ty Burrell, Sam Shepard, Brooke Smith, Khaled El Nabawy/2010, 103 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler