‘Abdülcanbaz’ ödülleri sahiplerini bulacak

4. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödülleri 16 Ağustos’ta düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Yarışmada dereceye giren karikatürlerle sergilenmeye değer bulunan karikatürler ise 13 Eylül’e kadar izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 12:39
Abone Ol google-news

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak törenle verilecek. Yarışmada dereceye giren 14 karikatürle sergilenmeye değer bulunan 35 karikatür, 15 Ağustos’tan itibaren Hacı Aliağa Konağı-Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de 13 Eylül’e kadar sergilenecek.

Yarışmada birinciliği Oğuz Demir alırken Romanya’dan Pavel Konstantin ikinciliği, Ukrayna’dan Vladimir Kazanevsky üçüncülüğü almıştı. Çeşitli özel ödüllerin ve teşvik ödüllerinin verildiği yarışmada Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü’ne ise Recep Özcan değer görülmüştü.

AKM Açık Hava Sahnesi’nde saat 21.00’de başlayacak ödül töreninde Akın Dyan Ece (yan flüt) - Yüce Akın (gitar) ikilisi ile Grup PUSULA konseri düzenlenecek. Arzu Yılmaz Dağdemir’in sunacağı gecede yarışmada dereceye giren eserlerle Turhan Selçuk’un hayatından kesitlerin sunulacağı bir slayt gösterisi de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Yarışma jürisinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, karikatürist Kamil Masaracı, karikatürist Marilena Nardi (İtalya), karikatürist Christine Traxeler (Fransa), karikatürist Menekşe Çam, karikatürist Emre Yılmaz, karikatürist Latif Demirci, Milas Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu Ersin Yeniceli ve grafik tasarımcısı Bülent Örkensoy yer alırken yarışmanın genel koordinatörlüğünü Kamil Masaracı üstlenmişti.

Yarışmaya Türkiye’den 115 sanatçı katılırken yurtdışında en fazla katılım yapan ülkeler arasında İran 45, Sırbistan 20 ve Romanya 16 karikatüristle ilk üç sırayı paylaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler