"Acil servis gibi bildirimlerde çalışanların ek ödemesi artacak"

Sağlık-Sen'in açtığı davada Danıştay 11. Dairesi Sağlık Bakanlığı'ndaki döner sermaye ek ödeme dağılımının özellik arz eden birimlere sunulan hizmetlerin özellikli birim katsayısından değerlendirilmesi ve ek ödemelerin buna göre yapılması gerektiğine hükmetti.

Yayınlanma: 26.08.2010 - 08:47
Abone Ol google-news

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Danıştay'ın bu kararının röntgen ve laboratuvar çalışanlarını yakından ilgilendirdiği belirtilerek, tek röntgen ve laboratuvar birimi bulunan hastanelerde, röntgen ve laboratuvar çalışanlarının acil servislere sundukları hizmetlerin karşılığının özellikli birim katsayısından değerlendirilmesini istediği ifade edildi. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı ise 2007 yılında yayınladığı bir genelge ile röntgen ve laboratuar çalışanlarının acil servislere verdiği hizmetlerin riskli birim katsayısından değerlendirilmeyeceğini duyurmuş, Sağlık-Sen de genelgenin iptali için dava açmıştı. Danıştay ise genelgenin iptalini isteyen Sağlık-Sen'i haklı bularak, genelgedeki ilgili düzenlemeyi iptal etti" denildi.

 

Ek ödemede 100-300 TL arası artış olacak

Açıklamada, Danıştay'ın iptal kararı ile, tuttukları nöbet süresince acil servis gibi özellikli birimlere hizmet sunan sağlık çalışanının her ay aldığı ek ödemesinde ortalama 100 ile 300 TL arasında artış yaşanacağı bildirilerek,  Sağlık Bakanlığı'nda mevzuat gereği hekim dışı sağlık personelinin, taban ücretinin en fazla 1,5 katı döner sermaye ek ödemesi alabilirken, riskli birimlerde çalışanlarda bu oranın 2 kat olarak uygulandığı belirtildi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanlığı'nın Danıştay'ın kararı doğrultusunda yeni bir genelge yayınlamasını beklediklerini ifade etti. Kaçar, döner sermaye dağılımındaki "adaletsizliğe" dikkat çekerek, Tam Gün Yasası kapsamında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 209 Sayılı Döner Sermaye Kanunu'nda yapılacak düzenlemede hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan oranlarının mutlaka yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler