Adalet Nöbeti 48. kez tutuldu
Gazetemizin yayın politikasının hedef alındığı dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklu bulunan avukatımız ve icra kurulu başkanımız Akın Atalay nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için avukatların Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlattığı Adalet Nöbeti bugün 48. kez tutuldu. Adliye binasındaki 1 saatlik nöbetin ardından bina önünde Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması emniyet görevlileri tarafından kamera ile kayda alındı.
Avukat Gürkan Altun’dan önce kısa bir konuşma yapan avukat Kemal Aytaç, yazar ve yöneticilerimizin yargılandığı davanın 6. duruşmasının 9 Mart’ta görüleceğini anımsatarak, mahkemenin gerekçesiz bir şekilde duruşmayı Silivri’ye taşımasının keyfi bir tutum olduğunu belirtti ve “9 Mart’ta meslektaşlarımız ve tutuklu gazetecilerle dayanışmak için güçlü bir biçimde Silivri’de olacağız” dedi.
Ardından Gürkan Altun basın mensuplarına açıklamada bulundu. Altun, darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK’lerle hukuk güvenliğinin ortadan kalktığını, meclisin devre dışı bırakıldığını, demokratik laik hukuk devletinin temel ilkelerinin yok edilemeye çalışıldığını, ifade özgürlüğünün ortadan kalktığını belirterek, “Demokrasi ve hukuk tarihinin belki de en karanlık günlerinden geçmekteyiz” dedi.
Bugünkü yargı pratiğinin siyasal etki ve baskı altında, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin, Özel Yetkili Mahkemelerin devamı niteliğinde olduğunu belirten Altun, şöyle devam etti:
“Bu nedenledir ki yüzlerce avukat ve gazetecinin mesleki faaliyetleri engellenmektedir. Görevi halkın haber almasını temin etme olan gazeteciler mesleki faaliyetleri nedeniyle koşulları bulunmamasına rağmen hukuka aykırı bir şekilde tutuklu olarak yargılanmaktadırlar. Birçok meslektaşımız hakkında sırf mesleki faaliyetleri nedeniyle, hukuka aykırı bir şekilde soruşturma açılmakta, tutuklu yargılanmakta, birçok meslektaşımız hakkında da kısıtlama kararı verilerek savunma görevini ifa etmeleri engellenmektedir.”
Avukat Altun, yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunma ve onların örgütlü gücü olan baroların hedefte olduğunu anımsatarak, “Baroların bölünüp parçalanması, yetkilerinin alınması, siyasi görüşlere göre kurulacak derneklere dönüştürülmesi yönünde yapılacak düzenlemeler, avukatlık mesleğinin bağımsızlığının esasen de savunma hakkının ve adil yargılanma hakkının ortadan kaldırılmasına, meslek örgütümüzün güçsüzleştirilerek etkisizleştirilmesine yol açacaktır” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu