Afrin Operasyonu'nda onuncu gün... Korgeneral Temel Burseya Dağı'na gitti

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 10. güne girildi. Harekatın onuncu gününde TSK'den yapılan açıklamada YPG'ye ait 11 hedefin inha edildiği duyuruldu. Harekatı yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Temel Burseya Dağı'na gitti.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 10:05
Abone Ol google-news

<video:915287>

TSK tarafından Irak'ın Kuzeyi Asos/Kandil bölgesine icra edilen hava harekatına ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyinde terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edilmektedir. Irak Kuzeyi Asos/Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile karakol/üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 29 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzii olmak üzere 11 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

Kilis'e atılan roket patladı

Zeytin Dalı harekâtı'nda 9. gün: Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi

Gerilim tırmanıyor... ABD'li General Votel: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz



2. ORDU KOMUTANI TEMEL, BURSEYA DAĞI'NDA

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Öncüpınar sınırında bulunan Burseya Dağı'nın alınmasının ardından 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan bölgeye gelerek incelemede bulundu.

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatını sahada yürüten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel teröristlerden temizlenen Burseya Dağı'ndaki askerleri ziyaret etti. Askerlerle görüşen Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirlerini denetledi.

KİLİS VE REYHANLI'YA 2 ROKET DÜŞTÜ

Kilis'in Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytin bahçesine saat 14.30 sıralarında Afrin bölgesinden atılan roket düştü. Saat 15.00 sıralarında da Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Gültepe Mahallesi'nde boş bir alana roket isabet etti. Her iki olayla ilgili polis güvenlik önlemi alırken, patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

TSK'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Afrin Operasyonu hakkında TSK'den bu sabah yapılan ikinci açıklamda ise operasyon kapsamında 597 YPG'linin öldürüldüğü duyuruldu.

TSK'den yapılan açıklama şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

 Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

 Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

 Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

 Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen dört Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

 “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.

 Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen “Zeytin Dalı Harekâtı”, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 BURSEYA DAĞI'NDA TÜNELLER BULUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’in kuzeydoğusunda bulunan stratejik öneme sahip Burseya Dağı’nda kontrolü ele geçirdi. PYD’den arındırılan bölgede, birbirine bağlı tünel ve hendekler ortaya çıktı. İnsan boyunda kazılan hendek ve tünellerin kaçış yolu olarak kullandıkları tespit edildi. Tünellerde bulunan gıda ve diğer yaşam malzemeleri, bölgeden gelen görüntülere yansıdı.

Tünel, hendek ve diğer sözde yaşam alanlarında, el yapımı patlayıcı ve mayınlı tuzaklara karşı arama imha faaliyetleri başlatıldı. Bölgedeki güvenlik çalışmaları sürdürülüyor.

AFRİN'DEKİ CİNDERESE'DEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Hatay ile Suriye arasındaki beton blokların arasından geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Afrin'in Cinderese köyündeki hedefleri vurmaya devam ediyor. Havadan ve karadan süren operasyonda Cinderese'den dumanlar yükseliyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO birlikleriyle beraber Mehmetçiğin Afrin'de ilerleyişi devam ediyor. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerine roket saldırıları düzenlenen Afrin'deki Cinderese köyü de Mehmetçik tarafından ablukaya alındı. Köydeki YPG-PYD hedeflerine Türk Hava Kuvvetleri tarafından zaman zaman hava saldırıları düzenlendi.

TSK: 616 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatının 10'uncu gününde teröristlere ait 9 hedefin imha edildiğini, 19 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. Planlı şekilde sürdürülen harekat süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısının 616'ya yükseldiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 9 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 19 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 616 olmuştur."

TSK’den yapılan başka bir açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyinde terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edilmektedir. Irak kuzeyi Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtaları ile karakol/üs bölgelerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 29 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan 8 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler