Afyon'da inşaat işçilerine saldırı: 1 ölü

Afyonkarahisar'da inşaatta çalışan Vanlı işçilere 'neden toz çıkarıyorsunuz' diye silahla ateş açılması sonucu 25 yaşındaki Özkan T. hayatını kaybetti. Olayla ilgili HDP'den ve Afyon Valiliği'nden açıklamalar yapıldı.

Yayınlanma: 14.09.2020 - 02:55
Afyon'da inşaat işçilerine saldırı: 1 ölü
Abone Ol google-news

İddiaya göre, Afyonkarahisar'ın Stadyum Mahallesi Tarla Sokağı'nda yapımı devam eden inşaatın yanı başındaki binaya toz gittiği gerekçesiyle inşaat işçileri ile bir ailenin üyeleri arasında tartışma çıktı.

Ömer A'nın (40) silahla ateş etmesi sonucu inşaat işçisi Özkan T. (21) ve Emrah Ö. (28) yaralandı.

Yaralılardan Özkan T, kaldırıldığı Dinar Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti, Emrah Ö. ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kavgada yaralanan F.T. (15) Sandıklı Devlet Hastanesi'nde, Nurcan A. (35), M.A. (16) ve E.A. ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Emniyet güçleri, kaçan şüpheli Ömer A'yı yakalamak için çalışma başlattı.

HDP'Lİ VEKİL: AİLE ŞEHRE ALINMADI

Olaya ilişkin HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç sosyal medya hesabından açıklama yaptı.Saraç şunları kaydetti:

"Ailenin aktardığına göre; Antalya’ya inşaatta çalışmak üzere giden Van-Erdişli -Çaldıranlı Kürt işçiler oradaki işleri bitiyor ve yaklaşık bir hafta önce Afyon’a başka bir inşaat işi için geçiyorlar. Burada çalışırken yan binadan gelen birileri tartışmaya başlayıp belinden çektiği silahla Fırat T.’nin kafasına silah dipçiğiyle birden çok defa vurup yaralıyor. Kardeşi Fırat T.’nin dövülmesine müdahale etmek isteyen Özkan T. birden fazla kurşunla katlediliyor.

Yine Van’ın Çaldıran ilçesinden olan Emrah Ö. yaralanıyor. Diğer 4 Kürt işçiye de ateş açılıyor fakat onlar herhangi bir yara almıyorlar. Olayı duyan aile bireyleri ve akrabalar Afyon’a gitmeye çalışıyor fakat Afyon Belediye başkanı, İl Emniyet müdürü ve savcısı gelin gerekli belgeleri imzalayın ve cenazenizi alın gidin zaten Afyon’a kimliğinde Van yazan kimse alınmayacak boşuna uğraşmayın deniyor. Cenazesini almaya ,Van’dan gitmeye çalışan Özkan T.’nin babası ve akrabaları Tatvan’dan geri dönmek zorunda kaldılar. Kürtler katledilirken hiçbir tedbir almayan devlet yetkilileri,bütün imkanlarını katledilen gencin ailesinin Afyon’a alınmamasına seferber etmiş durumda. Tıpkı Sakarya’da linç edilen Kürtleri korumayıp, Mardin’e onları desteğe giden heyetimizi sırf oraya almamak için köyde Covid-19 vakası olmamasına rağmen köyü bir hafta karantinaya alması gibi."

VALİLİK: OLAYIN TOPLUMSAL BİR YANI YOK

Afyon Valiliği de söz konusu olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, konunun toplumsal bir yönünün bulunmadığı, olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği ifade edildi:

"Bugün bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde “Afyonda Kürtlere yönelik saldırı”başlığı altında iddialara yer verilmiştir. Konu ile ilgili yapılan araştırmada olayın ilk belirlemelerine göre 13.09.2020 günü saat 18.00 sıralarında İlimiz Dinar İlçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesine müteakip gerçekleşen olayda 1999 Van Erciş doğumlu Ö.T. isimli şahıs hayatını kaybetmiş, E.Ö. ve F.T. isimli iki vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir. Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler