Ahmedinejad, Uganda'da

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesine yönelik yeni yaptırımlar ilan etmesi olasılığı bulunan BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi Uganda'yı ziyaret ediyor.

Yayınlanma: 23.04.2010 - 18:16
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad retinin ardından Uganda'ya geçen Ahmedinejad'ı taşıyan uçak, başkent Kampala'nın Entebbe uluslararası havaalanına indi.

Olası yaptırımlar odaklı ziyaret öncesinde Kampala, İran makamlarıyla Tahran'ın nükleer programı konusunda görüşmelerde bulunmuş olsa da, BM yaptırımlarının sertleştirilmesiyle ilgili tutumu hakkında net bir açıklama yapmadı.

BM müeyyideleri konusunda henüz bir çalışma belgesi olmadığını belirten Uganda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bu konuda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun rolünü oynayabileceği bir anlaşma bulmaya çalışarak, sorunun barışçıl yollardan çözülmesinden yana olduklarını belirttiler.

Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin yanı sıra Almanya'nın da içinde bulunduğu "Altılar", nükleer programıyla atom silahı elde etmek istemekle suçlanan İran'a yeni yaptırımlar uygulanması konusundaki müzakere ve pazarlıklarını sürdürüyor.

İran'a yeni yaptırımlara sıcak bakmayan Türkiye ve Brezilya gibi Uganda'da da Güvenlik Konseyinin daimi olmayan 10 üyesi arasında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler