Ahmet Taner Kışlalı'yı anıyoruz

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 21 Ekim 1999 tarihinde yaşamını yitiren Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 12. yılında düzenlenecek törenlerle anılacak.

Yayınlanma: 20.10.2011 - 21:02
Abone Ol google-news

Ahmet Taner Kışlalı için ilk tören bugün saat 09.30’da Çayyolu Engürü Sitesi’ndeki evinin önünde yapılacak. Saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda yapılacak anma etkinliğinin ardından Kışlalı’nın sevenleri, gömütünün bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı’nda saat 12.30’daki törende bir araya gelecek. ADD Genel Merkezi, ADD Çayyolu Şubesi, CHP, ÇYDD Ankara Şubesi, ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve gazetemiz tarafından düzenlenen etkinlik programı şöyle:

- ODTÜ Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu adına Lemi Atalay “Ahmet Taner Kışlalı’nın Gençlik ve Kemalizm İçin Önemi”, Kanal B Ortak Çözüm programı yapımcısı Tevfik Kızgınkaya “Ahmet Taner Kışlalı kimdir, neden öldürüldü?”,  Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen “Cumhuriyet 2011” başlıklı konuşma yapacak.

- Saat 20.00’de, Çayyolu’ndaki Teb Dora Otel’de, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan başkentlilerle bir araya gelecek. Çölaşan burada dinleyicilere seslenecek. Ardından da emekli büyükelçi ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen “Atatürk Cumhuriyeti ve Model Ülke Türkiye” başlıklı konferans verecek. Etkinliğin son bölümünde Güner Birkan (soprano), Kışlalı’nın yeğeni Damla Kışlalı (soprano) ve Gülüm Sürmen (piyano) piyano ve şan dinletisi gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler