Ahmet Türk'e 35 yıl hapis istemi

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, yaptığı 5 ayrı konuşma nedeniyle ''terör örgütünün propagandasını yapma'' ve ''örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçlamasıyla 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 08:37
Abone Ol google-news

Çeşitli tarihlerde yaptığı 7 ayrı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Türk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanığın 2006-2009 yıllarında Roj Tv ile Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de yaptığı 7 konuşmadan 2'si için ''yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği'' gerekçesiyle beraat, 5 konuşma için ise ''terör örgütünün propagandasını yapma'' ve ''örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçlamasıyla 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 

Yargılamanın durdurulması talebi reddedildi

Sanık avukat Gümüş, müvekkilinin ''milletvekili seçildiğini'' belirterek, hakkındaki yargılanan Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca ''durdurulması'' gerektiğini savundu.
Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebi üzerine verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Kararda, sanığın, ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' ve ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçlarından yargılandığını hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

''Sanığın, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile 14 Aralık 2009 tarihinde milletvekilliğinin sona erdiği ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimler sonucunda yeniden milletvekili seçilmiş olması, sanık hakkında seçimden önce soruşturmaya başlanmış ve hatta kamu davası açılmış olması göz önüne alındığında, söz konusu bu yargılamada sanığın Anayasa'nın 83. maddesinde düzenlenen 'yasama dokunulmazlığı' kapsamında kalmadığı anlaşılmakla, talebin reddine karar verilmiştir.''

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatının, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler