Akciğerinden çıkan şey çok şaşırttı

Zonguldak'ta emekli bir madencinin 5 yıl önce yemek yerken akciğerine saplanan tavuk kemiği yapılan operasyonla çıkarıldı.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 14:55
Abone Ol google-news

Zongukdak'ta, KOAH tedavisi gören emekli madenci 65 yaşındaki Ali Bora'nın sağ akciğerinin alt bölmünde saptanan tavuk kemiği parçası, operasyonla çıkarıldı. Ali Bora, 5 yıl önce yemek yerken akciğerine kaçtığını söylediği kemik parçasının o dönem hastanede tespit edilemediğini ileri sürdü.

Çaycuma İlçesi'nde oturan ve Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Ali Bora'nın 1.5 ay önce yapılan tetkiklerinde akciğerinde kitleye rastlandı. Bülent Ecevit Üniversietsi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Göğüs Hastalıkları Bölümü'ne sevk edilen Ali Bora'nın sağ akciğerinde alt bölümde saptanan sert cisim operasyonla çıkarıldı. İncelemede sert cismin tavuk kemiği parçası olduğu belirlendi.


5 YIL ÖNCE NEFES BORUSUNA KAÇMIŞ

5 çocuk babası Ali Bora, 5 yıl önce tavuk yediği sırada nefes borusuna kemik kaçtığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"O zaman Çaycuma Devlet Hastanesi'ne gittim, film çekildi. Doktorlar mideme inmiş olabileceğini düşündü. Beni eve gönderdiler. Ondan sonra 1- 2 gün nefes alıp vermede rahatsızlık hissettim. Sonra normale döndü. Fakat sonra ilerleyen zamanlarda öksürük fazlalaştı, gece terlemelerim oldu. 5- 6 yıldır da KOAH tedavisi görüyorum. En son akciğerde yara olduğunu söylediler. Üniversite hastanesine sevk ettiler ve burada parça alındı. 5 yıl akciğerimde kemikle yaşamışım. Alındıktan sonra rahatladım. Nefes alıp vermem kolaylaştı."

'ÇEVRESİNDE MİKROPLAR ÜREMİŞ'

Operasyonu yapan BEÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Meltem Tor da, "Kemiği çıkardıktan sonra da hastanın klinik olarak da rahatladığını gözlemledik. Halen antibiyotik tedavisi altında. Tabii orada 5 yıl yabancı cisim kalınca çevresinde mikroplar üremiş. Biz şu anda onu tedavi etmeye çalışıyoruz. Hastanın şikayetlerinde dramatik olarak bir azalma gözlemledik" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler