Akdeniz Üniversitesi karıştı

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde protesto yürüyüşü yapan öğrencilere polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti, 7 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 14:48
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çıkan olaylarda İbrahim Oruç'un (26) ölmesini ve gösterilere polisin müdahalesini protesto amacıyla yaklaşık 100 öğrenci, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki öğrenci evi önünde toplandı.

Olbia Çarşısı'na yürümek isteyen öğrencilerin eylemine rektörlüğün talimatı ile izin vermeyen özel güvenlik görevlileri ile grup arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Öğrencilerin yürüyüş yapmakta ısrar etmesi üzerine, özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Olayda 5 özel güvenlik görevlisi ve bir polis memurunun kendilerine atılan taşlar ve arbedede aldıkları darbeler nedeniyle yaralandı.

Çevik kuvvvet ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 öğrencinin ''görevli memura mukavemet'' ve ''kasten yaralama'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Öte yandan arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden üniversite öğrencileri, adliye önüne gelerek basın açıklamasında bulundu. Öğrenciler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler