Akdoğan: CHP zihniyetini HDP ambalajıyla satmaya çalışıyorlar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP ve HDP'nin birbirinden farkı olmadığını belirterek, "Şimdi CHP'yi biraz kazıyın altından HDP çıkıyor. HDP'yi biraz kazıyın altından CHP zihniyeti çıkıyor. Güneydoğu'da CHP zihniyetini HDP ambalajıyla insanlara satmaya çalışıyorlar. Aynı zihniyet bunlar. Hepsi din dersine, Diyanet'e karşı" dedi.

Yayınlanma: 10.05.2015 - 01:30
Abone Ol google-news

Karabük'te, partisinin il başkanlığınca düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Haziran'ı, seçimlerin anası olarak nitelendirdi. 7 Haziran seçimlerinin bir referandum niteliğinde olduğunu, ülkenin mukadderatını, kaderini belirleyeceğini ifade eden Akdoğan, "Eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerle, yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir mücadele var. O mücadele yeni bir mücadele değil. Ama kritik bir eşiğe gelmiş bir mücadele" dedi.

Ak Parti'nin kaybetmesi için muhalefet partilerinin birlikte hareket ettiğini belirten Akdoğan, "Çözüm sürecine karşı olan zihniyet, savaş lobileri, paralel yapı. Hiçbir ilke, değer, eser gözetmeden ortalığa atıldılar ve bir iş birliği geliştiriyorlar. Böyle bir eski Türkiye'ye dönmek isteyenler koalisyonu var karşımızda. Bir de yeni Türkiye inşa etmek isteyenler var. Ak Parti güçlü bir şekilde iktidarını korursa güven ve istikrar sürebilir. Bu sihirli bir sözcüktür. Her türlü gelişmenin zeminidir" dedi.

Ak Parti'nin güçlü bir şekilde iktidar olması halinde çözüm sürecinin başarıya ulaşabileceğini ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti: "Yeni bir anayasa yapılabilir, yeni Türkiye kurulabilir. Biz bu seçime büyük önem veriyoruz. Onlar da önem veriyor, hayat meselesi olarak görüyor. 'Ak Parti kazanırsa bize yeni Türkiye’de yer yok' diyorlar. Bunlar darbeci, vesayetçi anlayış. Yeni Türkiye’de bunlara yer yok, derin devlet yapılanmasına, paralel yapılanmaya, KCK yapılanmasına, mafyacı yapılanmaya yer yok. Bu seçimde başarılı olmaya ve güçlü bir şekilde iktidar olmaya mecburuz. Türkiye’deki fakir fukara için mecburuz."

CHP'nin seçim beyannamesinin Türkiye’yi IMF'ye kul köle yapma beyannamesi olduğunu belirten Akdoğan, "Çok kısa bir sürede gemi batacak, öyle bir yaklaşım. Bunların siyasi olarak Türkiye'ye umut vaat edecek politikaları, vizyonları yok. Birbirlerinden farkı da yok. Şimdi CHP'yi biraz kazıyın altından HDP çıkıyor. HDP'yi biraz kazıyın altından CHP zihniyeti çıkıyor. Güneydoğu'da CHP zihniyetini HDP ambalajıyla insanlara satmaya çalışıyorlar. Aynı zihniyet bunlar. Hepsi din dersine, Diyanet'e karşı. İmam hatiplerin orta bölümünü kapatmayı bir proje olarak sunuyorlar. 'Bu 28 Şubat'ın eğitim sistemine geri döneceğiz' demektir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler