Akıl Oyunları'nın ünlü matematikçisi geliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, 22-26 Temmuz tarihleri arasında Oyun Teorisi Dünya Kongresi'ne (GAMES 2012) ev sahipliği yapacak. Kongreye, çok sayıda Nobel ödüllü matematikçi, ekonomist ve araştırmacı katılacak.

Yayınlanma: 20.07.2012 - 09:36
Abone Ol google-news

Kongrede, çok sayıda Nobel ödüllü matematikçi, ekonomist ve araştırmacı yer alacak.
22-26 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan Oyun Teorisi Dünya Kongresi'ne, dünyaca ünlü matematikçi ve Nobel Ödüllü John Nash, Eric Maskin, Reinhard Selten ve Roger Myerson'ın da aralarında bulunduğu Nobel ödülü sahibi bilim insanları ile çok sayıda matematikçi ve seçkin araştırmacı katılacak. Kongrede 550'ye yakın sunum ve Nobel Paneli başta olmak üzere genel katılımlı çok sayıda oturum yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Remzi Sanver, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası akademik camiada büyük saygınlığı olan bu kongrenin, 4 yılda bir yapıldığına dikkat çekerek, "En son Northwestern Üniversitesi'nde gerçekleştirilmişti. Matematik ve iktisat alanının zirvesine bu yıl Bilgi Üniversitesi'nin seçilmiş olması bizim için ayrı bir gurur. Bu alanda şimdiye dek 7-8 tane Nobel ödülü verildi ve bunlardan 4'ü de bu kongre için İstanbul'a geliyor" dedi.

Oyun teorisi ne?

Bilgi Üniversitesi açıklamasında Oyun Teorisi şöyle açıklandı:
"Hem rekabetçi hem de işbirlikçi ortamlarda stratejik etkileşim alanlarını çalışır. Başlangıçta uygulamalı matematik dalında zorlu bir alan olarak geliştirilen Oyun Teorisi, geçen yüzyılın ikinci yarısı itibari ile ekonomi için de esaslı bir araç haline geldi. Günümüzde Bilgisayar Bilimi, Siyaset Bilimi, Yönetim Bilimi, Sosyoloji, Nörolojik Bilimler, Felsefe ve Biyoloji gibi çeşitli alanlarda uygulanıyor. Oyun teorisi sahasındaki araştırmaları, eğitim ve uygulamaları desteklemek için 1999 yılında kurulan Oyun Teorisi Cemiyeti, her dört senede bir uluslararası ve geniş katılımlı bir kongre düzenliyor. Bir önceki kongre 2008 yılında Amerika'da Northwestern Üniversitesi'nde düzenlenmişti."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler