Akit TV'nin "Atatürk'ün hatırasına hakaret" davası terhise takıldı
Akit televizyonunda 10 Kasım 2015'te, ''Zulüm 1938'te son buldu'' başlıklı haberle ilgili olarak sorumlu müdür Ali Özken'in, ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçundan yargılanmasına devam edildi.
Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ali Özken katılmadı. Özken'in avukatı, müvekkilinin Ağustos ayında Kıbrıs'a askere gittiğini ve Şubat 2019'da terhis edileceğini bildirdi. Duruşmada şikayetçi olarak İstanbul ve İzmir barolarını temsilen avukatlar ile bazı müşteki vekilleri de hazır bulundu.
Duruşmada söz alan sanık Özken'in avukatı, müvekkilinin son savunmasını mahkeme huzurunda yapmak istediğini belirterek, duruşmanın terhis tarihinden sonrasına ertelenmesini talep etti.
Şikayetçi vekilleri ise, sanığın önceki celselerde savunmasının alındığını ve talebin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu savunarak, davanın karara bağlanmasını ve sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme, sanık avukatının talebini kabul ederek, sanığa son savunmasını sunması için duruşmayı 5 Mart'a erteledi.
- İddianameden
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Akit TV isimli televizyon kanalında 10 Kasım 2015'te Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde ''Zulüm 1938'de son buldu'' başlığıyla yayınlanan haberle ilgili Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret işlendiğine ilişkin çok sayıda ihbar dilekçesinin savcılığa gönderildiği belirtildi.
Haber programının bir bütün olarak ele alındığında haber verme ve eleştiri sınırlarının aşıldığı bildirilen iddianamede, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
İddianamede, sanık Ali Özken hakkında, ''Basın yoluyla Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
En Çok Okunan Haberler
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
Cemal Enginyurt'tan canlı yayında şok sözler
-
'İbretlik video' diyerek İmamoğlu düşmanlığını paylaştı
-
Joe Biden'dan kritik F-35 savaş uçağı kararı
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Enginyurt: Ağamız bizimle kafa bulmaya devam ediyor
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
-
Demirtaş’ın altında kaldığı masa
-
Açıklarsak insan içine çıkamazsın”
-
İstanbul Sözleşmesi kaldırılacak
Video Haberler
-
Enginyurt, yaptığı ironi ile konukları şaşkına çevirdi
-
Korkutan köpük; 3 mahalleye ağır koku yayıldı
-
Esnafın kan ağladığı videoyu Akşener paylaştı
-
Prof. Dr. Özlü 'maske' hakkındaki o iddiaya yanıt verdi
-
Samsun'da sanayi sitesinde yangın
-
2.7 milyon liralık silahlı gasp girişimi kuryeye takıldı
-
Kamerun'da katliam gibi kaza: 53 ölü, 21 yaralı
-
Antalya'da dev dalgalarla selfie
-
CHP'li Özel'den Soylu ve Çelik'e çok sert sözler!
-
Fatih Erbakan’dan 'üçüncü ittifak' sinyali
En Çok Okunan Haberler
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
Cemal Enginyurt'tan canlı yayında şok sözler
-
'İbretlik video' diyerek İmamoğlu düşmanlığını paylaştı
-
Joe Biden'dan kritik F-35 savaş uçağı kararı
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Enginyurt: Ağamız bizimle kafa bulmaya devam ediyor
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
-
Demirtaş’ın altında kaldığı masa
-
Açıklarsak insan içine çıkamazsın”
-
İstanbul Sözleşmesi kaldırılacak