"AKP bu saldırıya tepkisiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Beyoğlu'nda sanat galerisine yapılan saldırıyı "çağdışılık" olarak değerlendirirken "Basketbol maçında kendisini yuhalayanları faşizan yöntemlerle bulup ortaya çıkaran, sorgulayan, göz korkutan AKP iktidarı, bu çirkin saldırıya tepki vermiyor" dedi.

Yayınlanma: 22.09.2010 - 12:02
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Beyoğlu'nda dün iki ayrı sanat galerisinin açılışı sırasında mekanların olduğu sokağa gelen 30 kişinin, "Burada içki içiliyor" açılıştaki davetlilere saldırdığını ve 5 kişinin hastanelik olduğunu anımsatan Tekin, "Olay yerindeki sanatçıladan öğrendiğimize göre, kanlı baskına gelenler, yanlarında biber gazı ve sopa da getirmiş. Bu organize hal, saldırının tasarlandığını gösteriyor" dedi.

"Bu tablonun yaratıcısının AKP iktidarı, toplumu uzun süredir bölmeye gayret ediyor. Bu gayretlerinde başarılı olmaya başladığı da görülüyor" diyen Tekin, şöyle devam etti:
"Basketbol maçında kendisini yuhalayanları faşizan yöntemlerle bulup ortaya çıkaran, sorgulayan, göz korkutan AKP iktidarı, İstanbul'un göbeğindeki bu çirkin saldırıya tepki vermiyor. Tek bir AKP'li bile bu alçak saldırıyı kınamıyor. 'İleri Demokrasi geliyor' yalanının çokça söylendiği şu günlerde, gazeteciler işlerinden atılıyor, sergiler basılıyor, parkta oturan sevgililer, polis tarafından taciz ediliyor. Yukarıdan aşağıya örgütlenen faşizm, toplumun nefes alabileceği damarların tümünü tıkıyor."

Türkiye'nin bu kara tabloyu aşacağını, bu konuda umutlu olduklarını belirten Tekin, saldırıya uğrayan tüm sanatçılara geçmiş olsun diledi ve yanlarında olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler