"AKP ile BDP ortaklığa girişti"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP ile BDP'nin "ortaklığa" giriştiğini iddia ederek, BDP'nin boykot kararıyla referandumda sandığa gitmeyerek, AKP'ye örtülü destek vereceğini ileri sürdü.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.08.2010 - 09:57

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının Türkiye'de "açık ya da gizli" birçok müttefikinin olduğunu iddia ederek, AKP'nin BDP ile de "ortaklığa" giriştiğini ileri sürdü. AKP'nin bu zümrelerin amacına hizmet eden malum kararları, Anayasa değişikliği adı altında Meclise taşıdığını belirten Yalçın, "TBMM'ye taşınan bu kararlar, zimmî de olsa malum şer odakları tarafından desteklenmiştir. Sayın Başbakanın yer yer BDP milletvekillerine karşı eleştirel ve hatta kızgın bir tavır içinde görülmesi AKP-BDP kardeşliğinin olmadığı anlamına gelmemelidir" dedi.

Mecliste oylanan anayasa değişikliklerinde, BDP'nin destek verdiği ve destek vermediği maddeler göz önünde bulundurulduğunda "amaç birliği ve müttefikliğin" derin anlamının ortaya çıktığını ifade eden Yalçın, BDP'nin boykot kararının da, aslında AKP'nin siyasetine dolaylı destek vermek anlamına geldiğini, BDP'nin referandumda sandığa gitmeyerek AKP'ye örtülü desteğini vereceğini savundu.


Son anda BDP, AKP'yi destekleyebilir

Muhtemel olan bir diğer siyasi manevranın ise son anda BDP'nin referandumda AKP'yi destekleme kararı olacağını belirten Yalçın, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın "Aynı projenin iki tarafı olan iki partinin, birbirinden ayrı kalması da düşünülemez zaten" şeklindeki sözlerinin bu ihtimali kuvvetlendirdiğini kaydetti. AKP ve BDP "yol arkadaşı açılım kardeşi" olduğunu ifade eden Yalçın, 'Türk milli kimliğinin yeniden tanımlanarak değiştirilmesi, Türkçe dışındaki dillerin kademeli olarak eğitim sistemi içine alınması, etnik kimlikle siyaset ve örgütlenme hakkının tanınması, teröristlere af çıkartılarak siyaset ve toplum hayatına katılmalarının sağlanması ve 'Yerinden Demokratik Yönetim' adı altında eyaletler sistemine geçişin altyapısının hazırlanması'nın, iki parti arasındaki "ortak hedefler" olduğunu ileri sürdü. Bu değişikliklerin Anayasa paketi içinde olmayışının ise AKP'nin BDP'ye karşı borçluluk duygusunu artırdığını belirten Yalçın şöyle devam etti:
"AKP, BDP ile olan ilişkilerini Batı Anadolu'dan gelecek oylarının 'Hayır'a dönüşebileceği endişesiyle gizil tutmaktadır. Örtülü ve saklı AKP-BDP işbirliği referandumda olduğu gibi gelecekte muhtemel bir koalisyon ortaklığının da habercisi durumundadır. Bu gelişmeler AKP'nin koltuk değneğinin ve koalisyon ortağının öncelikli olarak CHP, şayet bu mümkün olmazsa BDP olacağını şimdiden göstermektedir. Hal böyleyken açılım süreci ile birlikte akıl dışı alanda siyaset yapmaya başlayan AKP'nin MHP ile BDP'yi aynı kefeye koymaya çalışması, referandumda çıkacak 'Hayır' sonucuyla ilgili korkudan kaynaklanmaktadır. Türkiye'nin geleceği ile ilgili endişelerin artmasına neden olan son gelişmeler, AKP ve malum güçlerin işbirliğinden kaynaklanmaktadır. Bu ittifakı sürdürerek, sandıkta hezimetten kurtulma formülleri arayan AKP, dini ve milli duyguları sömürü siyasetiyle çıkacağı millet huzurundan kovulacaktır. Bu durumun en önemli belirtisi ise AKP-BDP işbirliğinin ortak temelini oluşturan 8. madde ilgili yasa değişikliği, malum ittifaka ve işbirliğine rağmen, TBMM tarafından reddedilerek milli iradenin ortaya koyulmuş olmasıdır. Yüce Milletimiz, kendisini zehirleyen şer kaynağını önümüzdeki referandum vasıtasıyla önce ikaz edecek, arkasından yapılacak genel seçimle bu iktidardan kurtulacak ve bu işbirliğinin hesabını da soracaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler