AKP kampa gidiyor

AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlenecek 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün başlıyor. Toplantının ana gündemi Anayasa ve terör.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 12:28
Abone Ol google-news

Toplantının düzenleneceği otele milletvekilleri ve parti yetkililerinin bugün saat 17.00'den sonra giriş yapmaları bekleniyor. Başbakan Erdoğan geçtiğimiz hafta kaybettiği annesi Tenzile Erdoğan için İstanbul'da düzenlenecek Mevlit programı sonrası Kızılcahamam'a geleceği belirtiliyor.

AKP'nin yılda iki kere düzenlediği İstişare toplantılarının daimi adresi olan Asya Termal Otel'de bin 260 kişilik rezervasyon yaptırıldı. Bu durumda her bir milletvekilinin ortalama 4 kişi ile toplantıya katılabileceği belirtilirken, daha önceki yıllarda olduğu gibi partililerin yine eşleri ve çocukları ile kampa gelmesi bekleniyor.

Otel iki gün öncesinden diğer müşterilere kapatılırken, otelin içinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Çalışan tüm personel ayrıntılı güvenlik taramasından geçirilirken, telekulak olasılığına da karşı otel içinde böcek taraması yapıldı.
 

Taze vekillere taktikler

Kampta ilk sunumu "Meclis Çalışmaları" başlığı altında AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli yapacak. Yeni dönemde anayasayı en hızlı şekilde çıkarmak amacıyla yeni milletvekillerine özellikle yasama faaliyetleri konusunda taktikler verilecek. 180'i 12 Haziran seçimlerinde ilk kez milletvekili seçilen 326 kişilik gruba protokol ve tüzük bilgilendirmesi de yapılacak. Böylece özellikle yeni milletvekillerinin Meclis'te acemilik çekmesi önlenecek.
 

Gündem anayasa ve terör

Cumartesi yapılacak diğer sunumlarda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başta "Arap baharı" olmak üzere dış politika hakkında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı olan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Avrupa Konseyi'nin çalışma usulleri konusunda katılımcılara bilgiler aktaracak. Pazar günü ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "ekonomi", İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "terörle mücadele" konularında milletvekillerine bilgi verecek. Anayasa konusunda oluşturulan komisyonun başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de "anayasa" çalışmaları konusunda bir sunumda bulunacak.

Dört gün sürecek kampa AKP milletvekilleri, MKYK üyeleri, parti kurucularının yanı sıra bu yıl ilk kez Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Gençlik ve Kadın Kolları MKYK üyeleri de aileleriyle birlikte katılacak. Kampta ilk kez yer alacak kadın ve gençlik kolları yöneticileri yeni anayasa için görüş bildirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler