AKP'liler tehdit etti, gençleri Soyer’le buluşturmadılar

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer’in dün Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) gençleriyle gerçekleştireceği buluşmanın rektörlük engeline takıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 22:23
Abone Ol google-news

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, AKP seçim koordinasyon merkezinde çalışan gençlerin geceleri silah ve bıçaklarla gezerek partilerinin adaylarının afişlerini parçaladıklarını, CHP yanlısı gençleri tehdit ettiklerini söyledi.

DEÜ Rektörü ve eski AKP yöneticilerinden Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın gençlere “Toplantıya katılanlar hakkında soruşturma açarım” mesajı gönderdiğini ileri süren Akdağ, “Tunç Bey de gençlere zarar gelmemesi için buluşmayı iptal etmek zorunda kaldı. AKP ilçede yaklaşık 15 gün önce de, partinin değil devletin bürokratı gibi davranan kaymakamı görevden almıştı” dedi. Öte yandan Soyer, Buca Belediyesi Başkan Adayı Erhan Kılıç’la birlikte dün İzmir Mardinliler Federasyonu’nun konuğu oldu. Soyer, 31 Mart seçimlerinden sonra daha da derinleşecek ekonomik krizi, İzmir’de birlik olarak aşacaklarını söyledi. Soyer önceki gün de İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulunu ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon