'AKP'nin gitmesi için yeni partilerin seçilmesi gerekir'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''AKP iktidarının gitmesi için parlamentodaki mevcut partilere ek olarak, yeni partilerin seçilmesi gerekir. Yoksa oyları, AKP dışında bir partide toplayalım düşüncesi AKP iktidarını götürmüyor'' dedi.

Yayınlanma: 27.05.2011 - 11:41
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında seçim otobüsüyle İstanbul 3. bölgede bulunan seçmenleri selamladı. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda konuşan Türker, Türkiye'nin bölünmesi için ne lazımsa yapıldığını, bu bölünmenin altyapısını da dış güçlerin ve içerideki iş birlikçilerin el ele vererek gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bu çalışmaların, 3 partili meclis esas alınarak yürütüldüğünü savunan Türker, ''Yalnız AKP'yi, CHP'yi ve MHP'yi medyada kazanacak gibi gösteriyorlar. Bu seçimde halk, halkın partilerini seçecek. Bugün Türkiye'de Atatürk milliyetçiliği artık suç sayılır denen noktada. Biz demokratik solcular Atatürk milliyetçiliğimizi, sosyal anlayışımızı ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma anlayışımızı sürdüreceğiz. Türkiye'de bu konuda kızanlar, Türkiye'nin bölünmesine seyirci kalanlar var. Türkiye'de sosyal adaleti sağlayacak parti biziz'' diye konuştu.

''AKP iktidarının gitmesi için parlamentodaki mevcut olan partilere ek olarak yeni partilerin seçilmesi gerekir. Yoksa oyları AKP dışında bir partide toplayalım düşüncesi AKP iktidarını götürmüyor'' diyen Türker, şöyle devam etti:

''Biz demokratik solcular, parlamentodaki yeni parti olmaya adayız. Halk bizi desteklesin. Bizim Amerika ile bir bağlantımız yok. Türkiye'nin kurtuluşu, tarım sektörünü kurtarmaya, hayvancılığı desteklemeye ve ithal et yemeyi engellemekten geçer. Alışveriş merkezlerinin tamamı ithal mal satıyor. Bu işi düzeltecek tek parti biziz. Eğer sesinizin çıkmasını istiyorsanız, oylarınızı DSP'ye verin. Başbakanlığa adayım. Eğer Allah bana güç verirse halk bana destek verirse, Recep Tayyip Erdoğan'ın paçasını aşağıya çekecek tek liderim.''

DSP'nin halkın partisi olduğunu savunan Türker, parlamentoda oldukları zaman, yolunu şaşıran partilerin bile kendilerinden dolayı yollarını düzelteceklerini ve tekrar Atatürk yolunda yürümeye başlayacaklarını belirtti. Türker, Türkiye'nin omurgasının değişmesine, yabancıların hükümdarlığının altına girmesine izin vermeyeceklerini dile getirerek, ''Bunu gelecekte çocuklarımız için, torunlarımız için yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Çiftçiye, esnafa sahip çıkacaklarını kaydeden Türker, 8 yıldır eksik ödendiğini öne sürdüğü emekli maaşlarını düzelteceklerini söyledi. AKP, CHP ve MHP liderlerini televizyona çağıran Türker, ''Tayyip Erdoğan gel televizyona çıkıp, konuşalım. O gelmiyorsa Kemal Kılıçdaroğlu'na çağırıyorum. O gelmiyorsa Devlet Bahçeli'ye diyorum, 'Gel televizyonda konuşalım, Türkiye'nin meselelerini beraber tartışalım.' Ama hiçbirisi gelmez. Çünkü egemen güçler bunu istiyor'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler