‘AKP’nin hatalarının bedelini 78 milyon ödüyor’

Kılıçdaroğlu'ndan Suriye yorumu: Arka plandaki amaçlar öne çıkarsa felaket olur

Yayınlanma: 06.10.2015 - 21:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü gündeminde Amasya, Çorum ve Tokat mitingleri vardı. Ancak Kılıçdaroğlu, Tokat’ın Turhal ilçesindeki şehit cenazesi nedeniyle Tokat mitingini iptal etti, şehit cenazesine katıldı. Kılıçdaroğlu, ardından önce Amasya, ardından da Çorum mitinglerinde halka seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda yaşanan hava sahası krizi ile ilgili olarak “Rusya’nın kendine göre Suriye’de bulunma amacı var. AB’nin veya NATO’nun amacı var. İran’ın ve Türkiye’nin Suriye’deki amaçları var. Dünyaya sunulan amaç, ‘Suriye’de barışı sağlayacağız, terörü sonlandıracağız. Esad’lı ya da Esad’sız bir geçiş sağlayacağız.’ Arka plandaki amaçla büyük ölçüde çelişiyor. Arka plandaki amaçlar ön plana çıkarsa, dünyanın beklemediği ya da istemediği bir çatışma süreci olabilir. Bu, Ortadoğu ve dünya için de felaket olur” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, AKP’nin dış politikadaki yanlış politikalarının bedelini bugün 78 milyonun ödediğini ifade etti.

Bizi doğruladı

Programı öncesinde uçakta gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, AKP’nin seçim bildirgesinde CHP vaatlerine yer vermesini yorumladı. “Belki çok net şunu söylemek gerekiyor; CHP’nin hazırladığı ve kamuoyuna sunduğu bildirgesinin ne kadar doğru ve tutarlı hazırlandığının en büyük kanıtı, AKP’nin seçim beyannamesidir” diyen CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hedeflerimizi doğruladığı, tutarlılığını doğruladığı için Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz. Demek ki CHP ülkenin sorunlarını en iyi bilen, en sağlıklı ve tutarlı çözümleri üreten partidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon